Pemberian nafkah anak bagi pasangan yang suami isteri yang berpisah memang menjadi isu di seluruh dunia. Tak kiralah di negara mana sekalipun, tanggungjawab menunaikan nafkah anak ini memang menjadi konflik yang tidak berkesudahan.

Longgok Duit Syiling 1 Sen

Atas dasar bertindak dengan penuh emosi, seorang lelaki di Amerika Syarikat melonggokkan berpuluh-puluh ribu duit syiling satu sen bernilai AS$5,000 (RM20,544) di hadapan rumah bekas isterinya sebagai bayaran nafkah penjagaan anaknya, lapor akhbar Metro UK kelmarin.

Tindakan melulu lelaki itu bagaimanapun dibalas dengan kebaikan apabila bekas isteri dan anaknya mendermakan wang itu kepada pusat bantuan keganasan rumah tangga.

Anaknya, Avery Sanford berkata, ketika kejadian, bapanya tiba di hadapan rumah dengan menaiki kenderaan utiliti sukan (SUV).

“Dia berhenti dan memusingkan SUV itu ke arah belakang dan melonggokkan duit syiling di atas jalan.

“Ibu saya menyaksikan kejadian tersebut dan bertanyakan kepada bapa saya tentang tindakannya.

“Dia kemudian memberitahu bahawa wang itu adalah untuk nafkah perbelanjaan kami yang terakhir,” ujar Avery.

Longgok Berpuluh Ribu DUIT 1 SEN Depan Rumah Bekas Isteri, Bayar NAFKAH Anak!

Kumpul Guna Penyodok

Dia berkata, ibunya kemudiannya mengumpulkan duit syiling tersebut menggunakan sebatang penyodok.

“Dia bukan sahaja memalukan ibu, malah saya dan kakak saya. Amat menyedihkan kerana dia tidak berfikir dahulu sebelum bertindak ,” kata Avery.

Longgok Berpuluh Ribu DUIT 1 SEN Depan Rumah Bekas Isteri, Bayar NAFKAH Anak!

IKLAN

Dalam pada itu, lelaki tersebut dalam satu temu bual bersama stesen televisyen WTVR berkata, dia mengaku melakukan perbuatan itu kerana didorong oleh kekecewaannya selama 18 tahun.

Bagaimanapun, dia mengaku tidak bermaksud untuk merosakkan hubungan dengan anaknya meskipun dipengaruhi dengan emosi ketika melakukan perbuatan itu.

Baca Lagi Di Sini:
Di Penjara 30 Hari, Tak Bayar Nafkah Anak-Anak Pada Bekas Isteri!

Suami Tidak Tunaikan Nafkah Kepada Isteri & Anak, Umpama Zalimi Diri Sendiri

Mingguan Wanita: Macam-macam hal. isu pemberian nafkah anak ni memang universal. Seluruh dunia, hadapi masalah ni. Tak sangka sebab emosi, sanggup bertindak begini, longgokkan duit syiling berpuluh ribu depan rumah isteri untuk bayar nafkah anak. Semoga semuanya dapat diselesaikan dengan sebaik-baiknya.

Sumber: Kosmo

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Longgok Berpuluh Ribu DUIT 1 SEN Depan Rumah Bekas Isteri, Bayar NAFKAH Anak!

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

Longgok Berpuluh Ribu DUIT 1 SEN Depan Rumah Bekas Isteri, Bayar NAFKAH Anak!

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Longgok Berpuluh Ribu DUIT 1 SEN Depan Rumah Bekas Isteri, Bayar NAFKAH Anak!

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI