Suami Isteri

Kahwin Lain Boleh Tapi Nafkah Anak Culas Bayar, Lelaki Jangan Pandai Buat Anak Saja

Kahwin lain boleh tapi nafkah anak culas bayar, lelaki jangan pandai buat anak saja. Lepas buat anak, bercerai kemudian lupa tanggungjawab.Bila penceraian berlaku, yang...

Lelaki Kalau Ajak Poligami Tapi Nak Nikah Di Siam, Peguam Syarie Nasihat Wanita Tinggalkan Dia

Fenomena berkahwin di Siam atau di sempadan sudah seakan menjadi 'perkara biasa' dalam masyarakat kita. Selalunya ia melibatkan poligami.

Che Ta Tak Salahkan Penyondol 100 Peratus Kes Curang – “Kalau Suami Sendiri Tak Gatal, Mesti Tak Jadi”

Pelakon dan usahawan, Rozita Che Wan atau lebih mesra dengan panggilan Che Ta tidak bersetuju apabila golongan isteri hanya menyalahkan orang ketiga sekiranya berlaku kecurangan dalam rumah tangga mereka.

Set Pinggan Mangkuk Jangan Simpan! Gunalah, Bukan Tunggu Ada Tetamu Baru Pakai

Kaum wanita biasanya bila suka beli set pinggan mangkuk tapi sayang nak guna. Bila suami tanya "kenapa tak guna barang yang dibeli tu?" Jawapannya "yang lama elok lagi, sayanglah nak guna yang baru.."

Suami Kahwin ‘Senyap-senyap,’ Untuk Isteri-Isteri Ini Nasihat Kena Hadam

Suami yang pemalu, pendiam tidak disangka-sangka menambah 'cawangan.' Dalam senyap-senyap, tup-tup si dia pasang seorang lagi tanpa pengetahuan isteri.

Kaum Wanita, Nak Mengadu Masalah Bukan Dengan Suami Orang, Jangan Cipta Hubungan Terlarang

Kaum wanita terutama yang masih bujang, jangan sesekali menjadikan suami orang sebagai kaunselor. Mereka bukanlah penasihat terbaik.

Suami Mesti Rajin, Tak Boleh Malas Bila Sudah Berumah Tangga, Ikut Acuan Nabi Muhammad SAW

Apabila seorang lelaki itu sudah bergelar suami, buanglah sifat malas dalam diri. Jika isteri bekerja, pastikan suami ringan tulang untuk membantu isteri melakukan kerja-kerja rumah.

Suami Meninggal Dunia, Isteri Nak Tuntut Wang KWSP Sebagai Harta Sepencarian, Boleh Atau Tidak

Jika duit simpanan pun tak banyak, yang ada hanyalah KWSP arwah suami sahaja, maka itu sahajalah duit ‘survival’ selepas kematian yang isteri tersebut akan terima dengan bahagian kecil 1/8.

Mak Mentua Kalau Nak Hubungan Dengan Menantu Jadi Mesra, Jangan Lakukan Kesalahan Ini

Mak mentua dan menantu perempuan, konflik antara keduanya seakan tidak pernah berkesudahan. Berbanding dengan menantu lelaki, mak mentua sering bermasalah dengan menantu perempuan.

Cerewet Dalam Rumah Tangga, Boleh Buat Pasangan Rimas, Jangan Sampai Keterlaluan

Cerewet bukan hanya di kalangan wanita sahaja tetapi juga lelaki. Bagi pasangan yang sudah berkahwin sikap cerewet ini boleh menyebabkan pasangan berasa rimas.

Wanita Bijaksana Uruskan Kewangan, Sentiasa Beringat Simpan Wang Untuk Masa...

Wanita hari ini sangat hebat dan peka dalam bab menguruskan kewangan keluarga. Malah golongan hawa ini juga kebiasaannya sangat bijak dan memastikan tidak berbelanja...