Sumber/Sumber Foto: Instagram Fara Fauzana

Fara Fauzana nasihat terus lawan Covid-19 ya! Begitulah yang dipesan oleh Penyampai Radio Hot FM, Fara Fauzana yang disahkan positif Covid-19 dan kini menjalani kuarantin kendiri di rumah.

Fara menerusi akaun Instagram miliknya berkata, dia menjalani ujian saringan selepas menjadi kontak rapat kepada seorang individu.

“Hari kelima selepas kali terakhir jumpa kontak rapat sila buat ujian saringan di hospital atau klinik yang berdaftar, ‘self test’ takut tak dapat keputusan yang betul.

“Masa hari saya nak buat ujian saringan saya dah mula batuk dan pening kepala.

“Nak tunggu keputusan agak mendebarkan, walhal dah selalu buat ujian saringan.  Saya kena tunggu 24 jam dan hari esoknya baru pihak hospital hubungi untuk beritahu keputusan,” tulisnya.

Pada awalnya, dia enggan berkongsi berita dirinya positif namun disebabkan kes Covid-19 semakin meningkat dia ingin memberi kesedaran kepada orang ramai.

Fara Fauzana Nasihat Terus Lawan

Fara juga turut berkongsi beberapa tips sebaik mengetahui dirinya positif Covid-19.

“Mula-mula tak nak kongsi tapi bila fikir kes makin naik, marilah kita saling ingat-mengingati lagi dan lagi.

“Sebaik dapat tahu diri positif Covid-19, kita kena terus hubungi siapa kontak rapat yang kita jumpa tiga hingga lima hari sebelum kita jalani kuarantin di rumah untuk keselamatan.

“Jangan takut untuk maklumkan pada mereka yang kita positif dan minta mereka buat ujian saringan dan jalani kuarantin di rumah jika perlu.

“Tiga hari sebelum saya positif Covid-19, jika agak kacau dan sensitif lain macam. Waktu ini jangan nak buat lawak sangat dengan orang kena Covid-19, isu lambat pun boleh jadi hal tapi sekarang dah okey,” luahnya.

Malah terbaru menerusi perkongsiannya di akaun Instagram, Fara juga memberi nasihat agar mereka yang dijangkiti wabak jahat ini agar terus kuat melawannya.

IKLAN

 

S U P P O R T S Y S T E M

“Bila FF bgtau yang FF +ve covid ramai juga yg hadir secara langsung dan tidak tapi PERCAYALAHHH .. ia sangat2 membantu 🙏🏻❤️🙏🏻

“Jadinya FF nak bgtau kat kawan-kawan kalau anda di sahkan POSITIVE jangan la down yea. Beritahu kawan-kawan dan ahli keluarga.

“Kalau nak rasa selesa bgtau jiran kiri kanan dan kalau duduk kat appartment terus maklumkan pada management agar mereka boleh buat tindakan seterusnya (seperti sanitize lift dan maklumkan pada penduduk yg lain)

“Ramai kawan-kawan yang berkongsikan pengalaman mereka bila disahkan +ve malah ada yg berkongsi mcmana mereka jaga pesakit covid yang merupakan ahli keluarga mahupun jiran. Korang osem dan saya berterima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman (korang boleh baca kat bahagian komen kat post sebelum ni)

“Kepada yang kehilangan orang tersayang disebabkan covid FF ucapakan Takziah. kepada yang tengah fight benda ni .. WE CAN DO IT.

IKLAN

Sama-Samalah Jalankan Tanggungjawab

“Kepada yang lain, kes semakin meningkat. Sama-sama kita jalankan tanggujawab bersama. ini bukan masa untuk kita tanya “kena mcmana?” “siapa yg bagi ko covid tu?” nope! ni bukan masa utk kita tuding jari. benda kalau nak jadi akan jadi jugak.

“Yang Penting kalau disahkan +ve sila MAKLUMKAN & UPDATE MYSEJAHTERA dan jujur,” coretnya.

Baca Disini Juga:

“Ayah Selalu Pesan Jaga Adik Baik-Baik.” Kerana Covid-19, Enam Beradik Jadi Yatim

2 Tahun Covid Mengganas, Ashraf Sebak Pertama Kali Solat Bersama Jemaah Tanpa Penjarakan Sosial

Was-Was, Boleh Ke Dapat COVID Dari Makanan Atau Bungkusan Makanan? Dr Izzar Kongsi Info Berguna Buat Mak-Mak

Mingguan Wanita :  Semoga Fara Fauzana cepat sembuh dan kental melawan virus Covid-19.

Sumber/Sumber Foto : Instagram Fara Fauzana 

IKLAN

KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:
Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita
Telegram Bangkit Wanita: https://t.me/bangkitwanitaMW

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita