murah rezeki

Sebenarnya ada banyak cara yang kaum suami boleh amalkan untuk murah rezeki dalam keluarga, antaranya dengan menggembirakan hati para isteri. Jika selama ini, hanya membaca secara teori, cuba suami isteri praktikkan pula didalam kehidupan rumah tangga. Lihat dan rasai sendiri pengalaman rezeki yang mengalir deras didalam rumahtangga nanti.

Pengalaman diberikan rezeki yang melimpah ruah, setelah menggembirakan hati isteri ini pernah dialami oleh Jimmy Johari sendiri.

Berikut antara perkongsian beliau…

“Macam mana nak murah rezeki selain dari bersedekah”

Pernah dengar tak isteri tu pembawa rezeki?? Penah feel tak?? Memang la tak pernah kalau ko tak kahwin lagi..kahwin dulu baru ko tau.

Bini aku ni kaki makan,asal nampak je benda baru semua nak beli nak cuba.Padahal benda tu kadang-kadang tak sedap mane pun..tapi sebab dah dia tekak biawak..aku ikutkan..sampai kadang-kadang aku rasa bini aku ni tak reti nak berjimat ke..aku penah rase macam nak je marah bini aku..sudah-sudah la tu nak makan itu makan ini..tapi aku tak sampai hati…aku ikutkan jugak.

Aku penah dalam dompet ada Rm50 je… sales tengah down, duit pown cukup-cukup nak restock barang, time tu jugak la bini aku ajak nak makan dekat kedai mamat thailand nak makan siakap. Aku dah menung dah… dalam dompet ada Rm50 je. Tapi aku tak sampai hati nak cakap tak boleh, aku ikutkan. Habis burn Rm48 hinggit makan.

IKLAN

Apa Yang Berlaku

Tapi lepas je habis makan tu… kau tahu apa jadi??? Whatsapp aku berdesup-desup masuk send detail payment, Alhamdulillah boleh senang hati dah. Time tu aku tak perasan lagi.

Pernah 1 hari… whatsapp masuk bersepah-sepah, aku da closing habis baik dah tapi macam biasa, lepas je bagi harga… semua krik krik. Menung kejap aku, sehari tak ada sale padahal whatsapp masuk bersepah-sepah, then malam tu bini aku cakap ngidam nak makan dekat TAPAK la, tempat foodtruck banyak-banyak tu. Aku time tu dekat shah alam, dengan mood yang tengah down ni… ikutkn juga la. Asalkan bini aku seronok tak tarik muka.

Dalam otw nak ke sana magic jadi lagi, whatsapp customer yang krik-krik siang tadi terus whatsapp mintak details nak buat pembayaran. Aku tak perasan lagi time ni. Aku buat macam biasa… tapi memang betul dalam 1 mlm tu memang semua nak buat payment. Memang minggu tu 2x aku restock.

IKLAN

Sampai satu hari baru aku ada terbace dekat wall,ada orang post, “ISTERI PEMBAWA REZEKI SUAMI”

Lepas aku baca baru aku hadam apa yang jadi selama ni.

“Abang hati tisu…rasa sebak pulak”

IKLAN

Ko tak percaya ko try la buat..ko try tak gaduh dengan bini,ko try cuba ye kan je ape bini ko nak asalkan apa yang dia nak tu ko rasa masih waras la di fikiran ko.haha

Semoga perkongsian pengalaman lelaki ini,membuka mata para suami yang lain bahawa isteri itu pembawa rezeki didalam rumahtangga.Percayalah dengan membahagiakan isteri mampu menggandakan rezeki para suami dan keluarga.

Sumber: Jimmy Johari