Selalu orang tua pesan, angkat pakaian di jemuran sebelum maghrib dan duduk kat luar dan tutup pintu semasa maghrib. Masa ini banyak ‘syaitan’ berkeliaran dan tak elok pun.

Pesanan orang tua itu bukan suka-suka atau nak menakutkan tapi, hakikatnya ada hadis tentang perkara ini. Punca-punca yang boleh buat rumahtangga tak bahagia, anak-anak buat perangai dan sebagainya adalah kerana ummu sibyan.

Apakah ummu sibyan dan kaitan dengan sebelum mahgrib dan gangguan rumahtangga Ustaz Wan Mohammad Firdaus ada jawapannya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Ada Sebab Kena Pastikan Anak-anak Balik Rumah Sebelum Maghrib

Waktu Senja Kalau Ada Beri Salam SEKALI, Jangan Dijawab! Petanda Niat Tidak Baik

Info Lebih Menarik DI SINI

Sebelum Maghrib, Jangan Duduk Di luar Rumah

Jika ada tanda-tanda kehadirian ummu sibyan cuba iktihar untuk hindari dan usaha cari rawatan-rawatan terdekat anda.

Menurut pengalaman, jin ini adalah jenis jin wanita yg suka memporak-perandakan rumahtangga kita, mengunci nafsu isteri, membunuh bayi dalam kandungan, menaikkn nafsu lelaki sekaligus memanfaatkan air mani lelaki dan lain-lain.

IKLAN

Wanita mengandung pula, ummu sibyan akan masuk ke dalam kandungan isteri kemudian menendang bayinya sehingga keguguran, menyumbat & mengunci/mengikat rahim isteri dengan tujuan tidak boleh mengandung/mandul dan tiada nafsu kepada suami.

Sebab ummi sibyan masuk ke rumah ada 2 iaitu:

1. Masuk ketika waktu dekat nak magrib, terutamanya cahaya matahari berwarna kemerahan / jingga.
2. Mengangkat jemuran pakaian selepas maghrib kerana mereka akan menjampi sihir kemudian sihir itu menumpang di pakaian tersebut agar sihir itu dapat masuk ke rumah.

Jadi, tutuplah segala pintu rumah depan belakang dan segala tingkap/jendela sebelum bertemu waktu nak dekat Maghrib atau cahaya matahari berwarna kemerahan / jingga. Dan angkatlah jemuran kain sebelum waktu itu juga.

Tambahan lain, bersihkanlah debu-debu seperti habuk/sarang labah-labah di siling, di dinding dan lain-lain kerana mereka membuat rumah mereka di sana dan beranak-pinak di sana..

IKLAN

Apabila tidak dicegah dan dibiarkan boleh membawa penyakit sehingga tahap kronik seperti suka marah, benci-membenci,tekanan jiwa/hati, malas beribadah, anak nakal & keras kepala dan lain-lain.

Sebagai tambahan pagar rumah, selitkan surah zalzalah dalam bacaan-bacaan lain dlm proses memagar rumah..kerana ia umpama pintu/jendela yg berapi yg dgn izinNya bersifat membakar segala Jin & syaitan..caranya lebihan garam pagar rumah itu campur dgn air kemudian spray/percikkan kat semua permukaan pintu utama & blkng serta semua tingkap/jendela rumah.

Daripada sahabat Jabir radhiallahu’anhu, bahawa Nabi SAW bersabda:

“Jika malam datang menjelang, atau kalian berada menjelang maghrib maka tahanlah anak-anak kalian (di rumah), kerana ketika itu syaitan sedang bertebaran. Jika telah berlalu sesaat dari waktu malam, maka biarkan mereka (jika ingin keluar). Tutuplah pintu dan berzikirlah kepada Allah, kerana sesungguhnya syaitan tidak dapat membuka pintu yang tertutup. Tutup pula bekas minuman dan makanan kalian walau sekadar dengan meletakkan sesuatu di atasnya dan matikanlah lampu-lampu kalian.” (Sahih HR Bukhari & Muslim)

IKLAN

Doa usaha tawakal
NURHIKMAH
RAWATAN TRADISIONAL ,ISLAM
PAKAR RAWAT PENYAKIT MISTERI

Mingguan Wanita : Moga kita sekeluarga dijauhkan daripada perkara ini.

Sumber: Wan Mohammad Firdaus

 

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :
https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita