Saman Puteri Sarah terhadap bekas madu  berakhir, kes diselesaikan secara damai di luar mahkamah. Selepas hampir setahun memfailkan saman terhadap Ira Kazar kerana mengganggu rumahtangganya ketika itu, hari ini kes perbicaraan saman Puteri Sarah berakhir baik di mana kes diselesaikan secara baik di luar mahkamah.

Memetik laporan Sinar Harian, kes saman pelakon Puteri Sarah terhadap bekas madunya, Ira Kazar berhubung kes menggangu rumah tangganya dengan pengarah filem Mat Kilau, Syamsul Yusof di Mahkamah Sesyen di sini pada Rabu, diselesaikan secara baik.

Saman Puteri Sarah Terhadap Bekas Madu Berakhir

Mengesahkan perkara itu, peguam, Puteri Ummi Kartini Abd Latiff berkata, perkara itu dimaklumkan ketika pengurusan kes di hadapan Hakim Norakhmar Mohd Sani.

Menurutnya, mahkamah merekodkan penghakiman persetujuan dicapai antara Puteri Sarah, 38, atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin selaku plaintif dengan Ira Kazar atau Faghira Fatini Kazaruddin (defendan).

“Kedua-dua pihak telah menyelesaikan kes secara damai di luar mahkamah,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Kes Diselesaikan Secara Damai Di Luar Mahkamah

Dalam kes ini, Ira Kazar, 28, dan keluarganya diwakili peguam, Ammar Ghalip.

Pada Jun 2022, Puteri Sarah memfailkan saman terhadap Ira selepas anak pelakon veteran itu didakwa mengganggu rumah tangganya.

IKLAN

Pada 4 Julai tahun sama, Mahkamah Sesyen di sini mengeluarkan perintah injunksi inter-parte (kedua-dua belah pihak) yang antara lainnya menyatakan Ira atau sesiapa yang mempunyai kaitan dengan Ira menjejaskan ketenteraman dan kedamaian Puteri Sarah dan keluarganya serta keluarga mentuanya termasuk suaminya, Syamsul.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Sarah Berhak Bahagia, Pengorbanannya Tak Dihargai & Dirampas Kejam, Datin Patimah Beri Sokongan

Puteri Sarah Ajar Wanita Kena Jadi Bijak, Pasang Peguam “Untuk Tutup Mulut Orang Suka Menyalak”

Puteri Sarah Dapat Kebenaran Mulakan Prosiding Hina Mahkamah Terhadap Madunya Ira, Kakak & Kazar Saisi

Ira juga dihalang daripada mendekati atau berada dalam jarak 500 meter daripada Puteri Sarah, keluarganya dan keluarga mentuanya, suaminya atau sesiapa yang mempunyai kaitan dengan isteri pertama Syamsul itu.

IKLAN

Pada 14 Jun lalu, Syamsul atau nama penuhnya Mohd Shamsul Md Yusof melafazkan cerai talak satu buat kali kedua terhadap isteri pertamanya, Puteri Sarah.

Semasa prosiding, mahkamah membenarkan permohonan cerai yang difailkan Puteri Sarah terhadap suaminya yang berusia 39 tahun, pada 16 Januari lalu.

Untuk rekod, Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 4.

Kemelut rumah tangga Syamsul dan Puteri Sarah mula diperkatakan sejak empat tahun lalu, tetapi anak kepada Datuk Yusof Haslam itu tidak pernah membuka mulut mengenai perkara itu.

IKLAN

Pada 6 Januari lalu, Syamsul akhirnya mengotakan janji untuk ‘meletak titik noktah’ pada teka-teki perhubungannya dengan Ira, apabila mengakui sudah menikahi wanita itu di Thailand.

Pelakon Lu Pikirlah Sendiri de Movie, Puteri Sarah kemudiannya memfailkan permohonan cerai terhadap Syamsul pada 16 Januari lalu, menerusi Tetuan Akberdin & Co.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Suami isteri tinggal satu rumah selepas bercerai? Boleh atau tidak? Min pun jadi tertanya-tanya selepas tengok drama viral yang terbaru. Rupanya, macam tu ya jawapannya.