Redza & Bella Hanna Selamat Bernikah. Bagaikan satu kejutan apabila mengetahui perkhabaran perkahwinan pelakon Redza Rosli dan hos Hlive Bella Hanna.

Pasangan yang berjaya menyembunyikan hubungan cinta mereka itu, telah selamat bernikah petang tadi. Tidak disangka pelakon drama Luruhnya Bunga Cinta yang sama-sama dibintangi Redza dan Bella telah menyatukan pasangan ini.

Redza & Bella Hanna Selamat Bernikah “Tidak Ada Fasa ‘Declare’, Bila Serius Bawa Beli Cincin”

Redza & Bella Hanna Selamat Bernikah

Pasangan sama cantik sama padan itu telah selamat bergelar pasangan suami isteri di Forest Valley Hall, Cheras, Kuala Lumpur berwalikan bapa Bella sendiri, Rosman Abdullah dan disaksikan oleh jurunikah, Ustaz Mohd Mustaqim Mujahidin.

Pada majlis tersebut Redza telah menyerahkan mas kahwin berupa wang tunai berjumlah RM3,000 manakala wang hantaran dirahsiakan.

Manakala pihak pengantin perempuan telah menerima lima dulang hantaran dari pengantin lelaki dan dibalas tujuh.

IKLAN

Tak Nak Berkawan Lama-Lama

Seperti mana dipetik menerusi Harian Metro, Redza menjelaskan dirinya dan Bellas sudah lama berkawan.

“Kami cuba untuk terus bersama dan bawa ia ke fasa lebih serius. Kalau boleh memang tak nak berkawan lama-lama.

“Sepanjang perhubungan ini, kami tidak ada fasa seperti ‘declare’ sebagai pasangan kekasih. Ia berjalan secara semula jadi saja.

“Sampai satu tahap, saya terus bertanya pada Bella adakah dia serius. Selepas itu, saya terus bawa dia pergi beli cincin. Ketika itu kami saling meluahkan perasaan. Bagi saya, apa yang penting adalah sudah mengenali hati budi,” ungkap Redza.

Tanggungjawab Besar Sebagai Suami

Kini selepas bergelar suami, Redza akui tanggungjawabnya semakin besar.

IKLAN

“Selesai akad, segalanya sudah menjadi tanggungjawab saya yang mana ia bukan tugas mudah. Malah, di sebalik tanggungjawab itu perlu ada keikhlasan agar kehidupan baharu yang dibina ini berlangsung dengan baik dan mendapat keredaan Allah SWT,” ungkap Redza.

Baca Disini :Lelaki Termasuk Yang Dah Kahwin Memang Suka Tengok Perempuan Lain, Sekadar Pandang, Itu Normal

Redza & Bella Hanna Selamat Bernikah “Tidak Ada Fasa ‘Declare’, Bila Serius Bawa Beli Cincin”

Sumber : Harian Metro & Facebook TV3 Malaysia  

IKLAN

Nana Mahzan akui agak risau. Namun punya cara tersendiri didik anak. Paling penting kata Nana perlu banyak berbicara dengan anak perempuan. Berkongsi cerita sangat penting dan pastikan anak menghormati dan mendengar kata ibu ayah.

Cantiknya anak dara pelakon Que Haidar dan Linda Jasmine, Tengku Ratu Haidar!

Siapa isteri-isteri geng Syatilla angkat tangan. Setuju tak? Memang suami berat mulut dan tak rajin borak bila dalam kereta suara isteri je macam dj radio tak berhenti bercakap. Hihihi.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI