Sharifah Amani kini isteri Ahmed Faris. Tahniah diucapkan buat Sharifah Amani Syed Zainal Rashid, 36 yang telah sah bergelar isteri kepada Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), Impact Integrated, Ahmed Faris Amir, 34 dengan sekali lafaz pada majlis tertutup di sebuah premis acara di Kuala Lumpur, kira-kira jam 10 pagi tadi.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sharifah Amani Kini Isteri Ahmed Faris “Kami Serasi, Suami Kawan Lepak Yang ‘Sempoi’ Dan Terbaik”

Sharifah Amani Kini Isteri Ahmed Faris

Sharifah Amani dan Ahmed Faris dinikahkan Ketua Imam Masjid Saidina Umar Al Khattab, Bukit Damansara merangkap Penolong Pendaftar Nikah, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), Ustaz Mohd Rahimi P Ramlee berwalikan bapa pengantin perempuan, Syed Zainal Rashid Syed Zainal Abidin.

Majlis nikah berkonsep rona putih dihadiri 200 tetamu itu, pengantin lelaki menyerahkan mas kahwin RM300 dan lima dulang hantaran berbalas tujuh dulang. Namun begitu, wang hantaran dirahsiakan atas permintaan keluarga.

“Alhamdulillah, di sebalik ujian pandemik COVID-19 melanda dunia sejak dua tahun lalu, impian, niat dan hajat yang saya simpan selama ini dipermudahkan.

“Biarpun semuanya berlaku dengan begitu pantas, saya percaya ada hikmah tersendiri hingga menyatukan kami sebagai pasangan suami isteri yang sah.

“Semoga permulaan fasa baharu ini akan terus mematangkan saya dan suami… Insya-Allah,” ungkap Sharifah Amani.

Sharifah Amani Kini Isteri Ahmed Faris “Kami Serasi, Suami Kawan Lepak Yang ‘Sempoi’ Dan Terbaik”

IKLAN

Bertemu Tiga Tahun Lalu

Sharifah Amani menyambung dia bertemu dengan Ahmed Faris tiga tahun lalu ketika memikul tugas sebagai Ahli Lembaga Pemegang Amanah organisasi diketuai Ahmed Faris.

“Bagaimanapun, tiga tahun lalu, kami bekerja atas paksi profesional… Belum ada rasa cinta.

“Dipendekkan cerita, selepas COVID-19, masing-masing solo. Cinta bertandang tanpa diduga hingga akhirnya kami diizinkan bertemu jodoh,” ceritanya.

Bijak Ambil Hati

Sharifah Amani juga menambah suami bijak mengambil hatinya.

“Suami tangkas dalam setiap gerak-geri. Dia pandai dan bijak mengambil hati saya.

“Malah, pada masa sama, suami sering buat saya tergelak dan mudah terhibur.

“Apa yang buat kami serasi, dia adalah antara kawan lepak yang ‘sempoi’ dan terbaik,” katanya yang tidak menolak rezeki andai dikurniakan cahaya mata pengikat kasih.

Baca Disini : Tweet Dira Abu Zahar Pasal Syed Saddiq Dikecam Netizen Tapi Ditegur Baik Sharifah Amani

IKLAN

36 Tahun Bergelar Ibu Tunggal, Salamiah Bernikah Usia 71 “Semoga Allah Memberkati Segala Urusan, Buat Yang Mendoakan”  

Mingguan Wanita : Tahniah Sharifah Amani dan suami!

Sumber Foto : Jaydeesm

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina

IKLAN
Jom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Sharifah Amani Kini Isteri Ahmed Faris “Kami Serasi, Suami Kawan Lepak Yang ‘Sempoi’ Dan Terbaik”

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.
Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

ROAD TO SILVER BUTTON YOUTUBE MINGGUAN WANITA
Tak kenal maka tak cinta. Nak kenal Mingguan Wanita terus setia bersama kami di YouTube Mingguan Wanita. Hampir 700 video menarik untuk anda tonton. Segalanya tentang dunia wanita dan keluarga. Klik https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial
dan Subscribe kami di YOUTUBE MINGGUAN WANITA.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI