Raungan ibu cetus kesedihan, anak meninggal rempuh lori buat pusingan Tidak cepat sesaat atau lewat seminit, soal kematian adalah takdir yang tak mampu diubah.

Perjalanan menuntut ilmu seorang pelajar tingkatan 5, adik Sharunizam Mohd Shamsul ke sekolah iaitu  SMK Sri Gading, Batu Pahat berakhir pagi tadi apabila terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori yang didakwa membuat pusingan U bukan di tempat sepatutnya.

Raungan Ibu Cetus Kesedihan

Dalam perkongsian video dari dash cam seorang individu kelihatan adik Sharunizam yang dalam perjalanan ke sekolah tidak sempat menekan brek kerana lori membuat pusingan U secara tiba-tiba. Menyayat hati, motosikalnya melanggar bahagian tangki minyak lori berkenaan sebelum meletup. Arwah dikatakan meninggal di tempat kejadian.

Dalam pada itu, berita anaknya kemalangan membuatkan ibunya meraung kesedihan dan cuba ditenangkan oleh orang ramai.

Raungan Ibu Cetus Kesedihan, Anak Meninggal  Rempuh Lori Buat Pusingan U

Anak Meninggal Rempuh Lori Buat Pusingan U

Memetik laporan Sinar Harian, Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, pelajar itu maut selepas motosikal ditunggangnya melanggar sebuah lori yang sedang membuat pusingan ‘U’.

“Siasatan awal mendapati kemalangan berlaku ketika mangsa dari arah Batu Pahat menghala ke SMK Sri Gading dan sebuah lori dari arah bertentangan telah membuat pusingan ‘U’.

“Pelajar tersebut dipercayai hilang kawalan lalu terlanggar tangki minyak diesel bahagian kiri lori berkenaan menyebabkan berlaku satu letupan kecil,” katanya ketika dihubungi pada Rabu.

IKLAN

Menurut Ismail, akibat kemalangan itu, mangsa mengalami cedera parah di bahagian kepala dan meninggal dunia di tempat kejadian.

“Ppemandu lori yang berusia 33 tahun dan kelindannya berusia 24 tahun tidak mengalami apa-apa kecederaan.

“Pemandu lori telah ditahan dan perintah tahanan reman akan dipohon.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI:-Niat Ke Rumah Saudara Tidak Kesampaian, Kanak-kanak Meninggal Dirempuh Ketika Melintas Jalan

Tragedi Hari Pertama Persekolahan, Ajal Suami Isteri Meninggal Bersama Motosikal Rempuh Lori Buat Pusingan U

IKLAN

Percutian Jadi Tragedi, 3 Beranak Meninggal Serentak. Bapa Mimpi Anak Datang Berpakaian Putih & Hitam

“DiRempuh Lori Ketika Berbasikal.” Saintis Kelahiran Malaysia Di Universiti Oxford Meninggal Dunia

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Betullah tu kata Shah Iskandar isteri bukan orang gaji. Para suami kenalah bantu isteri buat kerja rumah tau!

IKLAN