mawar-rashid-sedih

Baru-baru ini pelakon Mawar Rashid berkongsi kegembiraannya memiliki rumah banglo idaman. Dalam berkongsi bahagia, rupanya terselit juga kisah yang membuatkan Mawar Rashid sedih.

Akuinya, banglo itu merupakan rumah pertama yang dibeli atas namanya sendiri. Hasil usaha kerja keras dirinya dan suami, Raf Yaakob bekerja siang dan malam.

Bagaimana pun Mawar Rashid sedih bila mana, dirinya dikatakan materialistik dan seorang yang memandang harta. Hakikatnya, “selama ini Mawar kerja 24/7 all out habis-habisan.”

Tak Sangka Umur 26 Tahun Dapat Beli Banglo

Alhamdulillah, Mawar bersyukur dapat beli first house atas nama Mawar sendiri. Thank you hubby sama-sama kerja keras, sama-sama tontong untuk dapatkan rumah idaman kite! We did it daddy

  • Fasa 1, nak beli rumah, settle
  • Fasa 2, nak work hard kumpul duit tuk renovate rumah and bayar bulan-bulan pulak! Ngehee

To my mom, mamy sayang.. thank you sebab always push adik to be successful sampai dapat beli rumah and ada saving sendiri.

Mamy always pesan, “adik kene jadi successful, so that adik dapat bantu orang lain” Insyaa’Allah I will do my best okay!

Thank you to my MIL, ibu sayang.. thank you sebab tak henti-henti doakan untuk MawaRaf.. Thank you jugak for the rest of my family for your endless support. Syukur Alhamdulillah.

Mawar Rashid Sedih..

Tapi.. izinkan Mawar luahkan sedikit perasaan,

Dari dulu Mawar selalu dengar orang cakap Mawar ni materialistic. Mawar ni pandang harta. Hidup Mawar ni semua laki tanggung. Sedih hati Mawar. Perit tau. Perit sangat sebab selama ni Mawar kerja 24/7 all out habis-habisan.

Kalau tanya kawan-kawan atau keluarga Mawar, dorang tahu lah macammana Mawar busy kerja dari muda-muda.

Mawar dari kecik memang diajar untuk INDEPENDENT. Dari umur 15 tahun lagi Mawar memang tak mintak duit dari mamy untuk gi skolah. Mawar cari duit sendiri dari sekolah, ke college sampai lah sekarang dah kawin and dah ada anak 2 dah pun.

Kalau nak cite pasal sejarah family Mawar meman panjang. Insyaa’Allah next time Mawar cerita ya.. Maybe dari situ mungkin korang akan faham kenapa Mawar keja keras untuk family, mak & adik bradik Mawar.

IKLAN

Syukur dari sekolah lagi Mawar dapat tolong mamy dari segi kewangan sampai lah sekarang bagi duit bulanan. Dan untuk siblings, Mawar, suami & satu family usahakan @mawarosehq. Doakan agar Mawarose terus success.

Mawar Banyak Kali Burn Out

Nak sambung luahkan perasaan, Mawar ni keje sampai banyak kali burnt out tau, sebab campur tugas founder, tugas isteri, tugas ibu, tugas anak, tugas menantu.

Baru-baru ni Mawar & team Mawar burn out sebab jadual terlampau padat dengan job & business lagi. Kitorang literally menangis berjemaah sebab memang pack gila. Haha.

Sampaikan haritu, first time Mawar rasa otak Mawar jam. Terpaksa postponed shoot tu, maybe sebab ‘over work’.

But I want to thank my husband. He’s always there for me to calm me down, tolong sedaya upaya ape yang boleh. I love you my love. #MawaRaf

Thank you to my mom & my helper jugak sebab tolong tengokkan anak-anak Mawar. Syukur Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah S.W.T bagi.

Baca sini : Niat bayar zakat RM1 juta, Mawar Rashid korban rasa rindu pada anak

IKLAN

Ini Kehidupan Mawar Yang Sebenar

Mawar cerita ni bukan sebab complain/mengeluh penat kerja, i love my job so much, Mawar cerita sikit je ni pasal kehidupan Mawar yang sebenar, yang orang selalu cakap Mawar mata duitan tu.

Mentang-mentang la Mawar ni artis, orang nak label Mawar nak kikis harta. Ingat drama mega holding ke nak kikis-kikis ni.

Mungkin ada orang macam tu, but not me. Tak reti la Mawar nak meminta ni. Dah biasa dengan “If I want it, I will get it” aa gitcheww.. ghiisauuu Hahahaha sorry sorry lawak petang petang sikit laa.

Jadi rumah ni adalah satu kepuasan bagi Mawar sebab ni macam self reward. I work like mad sampai boleh lepas loan tinggi camni. Memang it’s not easy. And again thank you hubby sama-sama tontong with me untuk rumah kita sampai tua nanti dengan anak cucu.

Thank you juga pada semua yang support kami, follow kami, Mawar sayang korang semua. Mawar selalu cakap kat Raf, korang lah rezeki Mawar. Tanpa korang yang support Mawar, Mawar tak kan capai rumah idaman Mawar. I love all of you. Thank you Allah S.W.T thank you all.

Mingguan Wanita : Jangan pertikaikan isteri yang bekerja siang dan malam, kerana semua hasil usaha itu akan berbalik untuk ahli keluarganya juga. Kerana itulah sifat orang rumah. Sentiasa ingat keluarga walau di mana pun dia berada.

Sumber/Foto : Mawar Rashid

IKLAN

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:


Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita