Biar Allah membalasnya, diam adalah kunci kekuatan, isteri reda dicerai lepas 2 minggu kahwin. Jika sebelum ini ramai mengucapkan tahniah kepada pasangan bekas maknyah dan bekas pengkid yang mengambil keputusan berkahwin dan mendoakan agar perkahwinan mereka kekal hingga jannah.

Ini kerana lima hari berkenalan, keduanya ada perasaan untuk mendirikankan rumahtangga. Bahkan perkahwinan Danny dan Nur Azera Fatehah Abdullah 22 tahun sangat meriah. Namun jodoh keduanya tidak lama, hanya mampu bertahan dua minggu sahaja sebelum Danny dilihat membuat kenyataan akhbar dirinya sudah menceraikan Yan, isterinya itu.

Biar Allah Membalasnya, Diam Adalah Kunci Kekuatan

Dalam satu kenyataan semalam, Adam atau mesra disapa Danny berkata, dia sudah memujuk bekas isterinya tetapi dia mahu dilepaskan, jadi saya lepaskan, dakwanya dalam temubual tersebut.

Namun di sebalik kisah itu, bekas isterinya, Nur Azera memuat naik satu video penceramah yang mengatakan orang yang berbuat buat kepada kita, Allah yang akan membalasnya. Bahkan Yan turut menulis di Tik Toknya @nrazraftah.

@nrazrafthahSABAR SAYA DIAM SAYA ITU LAH KUNCI KEKUATAN SAYA UNTUK MENGHADAPI ALLAH ,BIAR LAH TAKBUR DENGAN FITNAH APA ORANG SAMPAI KAN PADA SAYA ,SAYA REDHO SUATU HARI NANTI BIAR ALLAH YANG AKAN MEMBALAS NYY AMIN ,SAYA DIAM ITU ADLH KUNCI BAGI SY BIAR ALLAH SENDIRI YANG ATUR KAN CUKUP SAYA SUJUD MINTA PADA ALLAH APA YANG TERJDI DLM HDP SAYA 🙂♬ bunyi asal – a

Isteri Reda Dicerai Lepas 2 Minggu Kahwin

“Sabar saya diam. Itulah kunci kekuatan saya untuk menghadapi Allah. Biarlah takbur dengan fitnah  apa orang nak sampaikan kepada saya.

IKLAN

“Saya redha. Satu hari biar Allah yang membalasnya, amin.

Tambah Yan lagi, diam itu adalah kunci bagi dirinya. Katanya lagi, biar Allah yang mengatur segalanya. Cukup saya sujud meminta pada Allah, apa yang terjadi dalam hidup saya,” katanya.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :-  Ibu Risau Anak 14 Tahun Ikut Pengkid, Selinap Keluar Jam 2 Pagi. Rayu Hubungi Polis Jika Terjumpa

IKLAN

Mutawwif Kongsikan Akibat Langgar Pantang Dalam Ihram, Pengkid Berihram Jangan Permainkan Agama

Dulu ‘Yana’ Kini Harry, Kisah Penghijrahan Mak Nyah Yang Kembali Berubah Kepada Fitrah

Ditinggal Ibu Tepi Jalan Dengan Botol Susu & 5 Helai Lampin, Mula Kerja Di Lorong Usia 12 Tahun!

IKLAN

Bahkan di video keduanya, Yan turut mengucapkan ribuan terima kasih di atas setiap doa yang diberikan kepadanya atas ujian ini.

“Insya Allah saya kuat. Doakan saya Berjaya satu hari nanti untuk bahagiakan ibu saya,” katanya lagi.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sensasi! Wanita miliki 4 suami! Yakin perkahwinan sebelumnya telah bubar dengan sendiri tanpa daftar ke mahkhamah. Akhirnya hanya berkahwin 2 minggu sebelum suami memfailkan faraq perkahwinan.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI