Ujian kehilangan, satu perkara yang cukup pedih dan sedih bagi sesiapa yang melaluinya. Air mata bercucuran atau keluar air mata darah sekalipun tak akan dapat kembalikan seperti dulu.

Begitulah sakitnya saat kehilangan orang yang kita sayang. Sayang bukan sesama kita tapi boleh jadi kepada binatang peliharaan atau barang kesayangan.

Walau bagaimana pun, kehilangan orang yang kita sayang adalah cukup perit. Sebagai orang yang waras, kita tak perlulah menangis berterusan, sebaliknya sedekahkan Alfatihah atau aya-ayat suci dan kena terima takdir Allah ini.

Kehilangan akan mengajar kita ketabahan dan sentiasa ingat dengan apa yang kita ada. Hargailah sebelum terlambat.

Perkongsian daripada Ju Wan ini mengajar kita untuk terima kehilangan, semua yang berlaku ini ada hikmahnya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Pemergianmu Siti Sarah Meninggalkan Banyak Kesedaran “Hargai Kasih Sayang Suami Isteri,Sentiasa Berbuat Baik”

Amalkan Petua Dan Cara Ini Sebagai Ikhtiar Dapatkan Kembali Barang Yang Hilang

Info lebih Menarik DI SINI

Ujian Kehilangan, Sekadar Pinjaman, Hargailah

Kehilangan buat kita belajar untuk menerima dan mensyukuri dengan apa yang masih kita miliki. Inilah salah satu cara untuk kita belajar ikhlas tanpa batas.

IKLAN

Kadang-kadang manusia harus sampai kepada titik kehilangan untuk mengerti erti sebuah kehadiran, kasih sayang dan kesetiaan.

Allah memberikan ujian berupa kehilangan pada kita untuk mengajarkan hikmah di dalamnya.

Kadang, kita harus kehilangan seseorang sebelum akhirnya kita sedari betapa bermaknanya dia dalam hidup kita.

Jangan sesekali apa yang telah hilang, selama kita masih mampu bersyukur pada Allah, kita tak hilang apa pun.

Sedari dan hargailah apa yang kita masih ada di keliling kita, kerana itu adalah bentuk rasa syukur dan menghargai diri kita sendiri.

“Terima kasih kerana sebelumnya telah banyak memberi kebahagiaan.” Kini sedar, salah satu bentuk dari mencintai adalah merelakan ia pergi.

IKLAN

Terkadang, ketika kamu hilang seseorang yang kamu sayangi, kamu akhirnya menemukan dirimu kembali.

Maka,

Sesiapa yang masih diberi pinjam, hargailah mereka selagi ada. Hamparkan kebaikan buat mereka, jangan berkira-kira. Kelak kamu akan terasa setelah mereka tiada.

Mingguan Wanita : Masa ada biarkan tapi bila sudah tiada barulah terasa kehilangan yang tiada ganti. Hargailah. Menyesal sekali pun tidak akan kembali lagi.

Sumber: Ju Wan

 

IKLAN

Baca Menarik Lain DI SINI: Kematian Isteri KEHILANGAN Paling Perit Buat Suami, Bukan Mudah Padamkan MEMORI Hidup Bersama

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI