Suami yang setia tak kedekut, rela keluarkan duit untuk cantikkan isteri. Sebagai seorang suami, selain membahagiakan isteri, suami juga harus mencantikkan isteri. Kalau boleh biar setiap masa isteri nampak cantik dipandang.

Suami Yang Setia Tak Kedekut

Ini kerana isteri adalah ratu hati dan juga permaisuri yang bertahta di hati, yang kita telah sudi terima untuk sehidup semati. Ramai lelaki sering terlepas pandang dan ambil remeh soal ini kerana berpendapat wanita pandai mencantikkan diri sendiri.

Bagaimana wanita nak cantik kalau tak diberikan modal? Apa ingat semua perempuan cantik dekat luar sana itu bergaya secara percuma ke?

Bagi yang belum berkahwin, paling kurang pun boyfriend mereka ada belanja set mekap yang sedang trend atau pakaian yang paling cantik. Jadi ada sebab kenapa lelaki terutamanya suami harus mencantikkan isteri masing-masing.

Suami Yang Setia Tak Kedekut, Rela Keluarkan Duit Untuk Cantikkan isteri

Rela Keluarkan Duit Untuk Cantikkan isteri

Berikut dikongsikan kenapa lelaki jangan kedekut keluar duit belanja untuk cantikkan isteri.

1. Penyegar mata

Mana-mana isteri yang suri rumah, memang dia duduk di rumah. Bayangkan kalau anda hadiahkan set make up, perfume dan baju-baju yang cantik. Tidakkah mata anda jadi segar setiap kali balik kerja?

IKLAN

2. Penambah pahala

Memandang isteri pun boleh dapat pahala tau! Lelaki kan suka tengok kecantikan wanita. Daripada tengok wanita yang tidak halal, baik tengok isteri sendiri.

Suami Yang Setia Tak Kedekut, Rela Keluarkan Duit Untuk Cantikkan isteri

3. Wujudkan mood romantik

IKLAN

Tidak dinafikan kalau isteri kita nampak cantik dan wangi, suami mesti jadi cair dan kalau boleh, mesti nak terus terkam.

4. Eratkan kasih-sayang

Selain isteri ikat suami pada perut dengan makanan yang lazat, isteri yang kelihatan cantik juga mampu mengeratkan kasih-sayang setiap kali mata bertentang mata. Bergaduh kecil itu normal tapi kalau isteri tengah cantik, silap-silap gaduh pun boleh jadi manja-manja!

Suami Yang Setia Tak Kedekut, Rela Keluarkan Duit Untuk Cantikkan isteri

IKLAN

5. Bukti kesetiaan

Tak kisahlah kalau anda seorang suami yang semakin boroi tanda bahagia. Yang penting anda mampu spend modal untuk cantikkan isteri dan perkara itu pun sudah dianggap sebagai bukti kesetiaan anda sebagai seorang suami.

Baca artikel lain juga: Mengandung Alahan Teruk Malah 5 Kali Bersalin Caesar, Isteri Faizal Ismail Lega Suami Setia Usap Kepala Bacakan Yaasin Saksikan Setiap Kelahiran

Bersalin Anak Ke-7, Suami Setia Temani Dari Kontraksi Sampai Melahirkan Dengan Bacaan Surah Maryam Dan Yasin

“Suami Curang Lebih Cepat Mati..”, Pilihlah Untuk Setia, Tentu Tak Berani Untuk Mendua

 

“Tudung is my hair. Kalau tak ada tudung, rasa macam botak. Masak pun pakai tudung, tidur pun dengan tudung…inilah perkongsian dari artis legenda, Bonda Noor Kumalasari.
Dalam pertemuan Mingguan Wanita bersamanya, bintang kesayangan ramai ini turut sebak dan mengalirkan air mata tatkala bercerita tentang hijrah 30 tahun lalu mengenai pemakaian tudung yang dilakukannya seterusnya memilih untuk tidak lagi bergelar anak seni walau menerima banyak tawaran.
Mengimbau kenangan lalu, kata Bonda Noor, dahulu balik dari Makkah, dirinya masih tidak menutup aurat dengan sempurna biar ada dinasihati oleh suaminya kerana mati itu akan berlaku tanpa kita tahu.
“Ketika itu Kak Noor cakap, Kak Noor nak pakai ikut kata hati. Kak Noor minta pada Allah dan itulah yang berlaku hingga ke hari ini. Tak pernah tanggal langsung dah. Dah macam rambut.
Lagi satu bila kita memilih bertudung, kena tanya pada hati kita. Kita pakai untuk siapa? Pakai untuk diri sendiri? Untuk suami? Atau kerana Allah? The best thing pakailah kerana Allah kerana itu adalah syariat dan tuntutan menutup aurat bagi wanita. Ya itulah kita kena lakukan.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI