risik-pada-hati

Drama Risik Pada Hati sudahpun berakhir episodnya. Setelah melalui pelbagai konflik perasaan, akhirnya Hayfa lakonan Ummi Nazeera membuat keputusan mengundurkan diri daripada perkahwinannya.

Kehidupan bermadu yang pernah dipinta tidak memberi bahagia di hati. Ternyata lakonan hebat Ummi Nazeera dan pasangannya, Alif Satar sebagai Adam serta Zara Sya sebagai Aisya begitu mengusik hati pada isteri yang setia mengikuti setiap episod.

Sehinggakan pelakon utama, Alif Satar berkongsi gelagat seorang isteri yang begitu terkesan dengan penangan drama Risik Pada Hati ini.

‘Pasal Drama Pun Boleh Buat Gaduh..’ Penangan Risik Pada Hati

Pasal Drama Risik Pada Hati

Tulisnya di instagram, ‘Pasal drama pun boleh buat gaduh beb.. bara betoi depa!”
#RisikPadaHati #LelakiJeYangSalahTauGuys #BaikMengalahKalauTakmauTidoqLuaq #Redha #Dikecam

Menerusi video pendek TikTok milik @fayizz93 yang dikongsikan diinstagramnya, kelihatan seorang isteri benar-benar terkesan dengan isu poligami yang dibawakan dalam siri drama berkenaan.

IKLAN

Ketika berkongsi ulasan dengan suaminya, sempat isterinya itu meminta agar suaminya tidak memperlakukannya seperti dalam drama berkenaan.

‘Serangan’ demi ‘serangan’ daripada kata-kata isterinya membuatkan suami terkedu. Tidak tahu mengapa isterinya begitu marah hanya kerana sebuah drama.

Baca : Wanita Tak Pandang Lelaki Lelaki Idaman Drama Melayu, Tapi Cari Suami Bantu Kerja Rumah

IKLAN

Lucu Dengan Gelagat Isteri Mengulas Drama

Video berkenaan juga mendapat maklumbalas yang lucu daripada follower Alif. Malah, merasakan perbualan suami isteri itu lucu dan menghiburkan hati.

Drama 28 episod arahan Pali Yahya ini digarap dari adaptasi novel Risik Pada Hati karya Hani Ramsul.

Mingguan Wanita : Sungguhlah, mana-mana isteri sekali pun apabila membicarakan soal poligami akan terkesan juga hatinya. Ini realiti, kerana apabila membicarakan soal poligami itu sendiri tentulah keadilan yang menjadi tuntutan.

IKLAN

Ada suami yang berjaya menakhodai perkahwinan poligami sebegini. Sayangnya, ada juga segelintir yang gagal. Akhirnya melukakan hati isteri yang setia.

Sumber/Foto : Alif Satar

Follow Mingguan Wanita di Telegram, Instagram, TikTok, Twitter dan Youtube untuk mendapatkan berita terkini dan artikel menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI