Pelbagai cara boleh dilakukan demi mendapat kestabilan emosi dalam kehidupan, ada yang ‘memilih’ menerusi perkahwinan. Seorang lelaki di Arab Saudi menjadi bualan ramai apabila mengaku telah berkahwin dengan 53 wanita berbeza dalam tempoh 43 tahun untuk mencari ‘kestabilan’ emosi, lapor laman berita Oddity Central kelmarin.

Abu Abdullah, 65, mengahwini isteri pertama ketika berusia 20 tahun. Wanita itu berumur enam tahun lebih tua daripadanya.

Pasangan itu mempunyai anak dan kehidupan mereka berjalan lancar. Masalah kemudian muncul dalam hidup Abu dan dia memutuskan untuk berkahwin lagi.

Mengaku Kahwin 53 Kali Demi Mencari ‘Kestabilan Emosi’, Perkahwinan Tersingkat Bertahan Satu Malam!

Poligami

Pada usia 23 tahun, Abu memberitahu isterinya dia ingin menikah kali kedua dan berpoligami. Masalah lain pula timbul dengan kedua-dua isterinya. Sebagai jalan penyelesaian, dia kemudian beristeri tiga dan empat.

Keadaan menjadi lebih buruk apabila dia menceraikan isteri pertama dan kedua sebelum menceraikan isteri ketiga dan keempat kerana mereka mula bertengkar. Usahanya untuk mencari ‘kestabilan emosi’ kemudian diteruskan.

Mengaku Kahwin 53 Kali Demi Mencari ‘Kestabilan Emosi’, Perkahwinan Tersingkat Bertahan Satu Malam!

IKLAN

Perkahwinan Tersingkat Bertahan Satu Malam

Lelaki itu memberitahu akhbar Sabq bahawa dia telah berkahwin dengan seramai 53 wanita dengan perkahwinan tersingkatnya bertahan hanya satu malam.

Bagaimanapun, Abu menegaskan bahawa dia tidak menganggap isteri-isterinya sebagai jenaka manakala semuanya adalah perkahwinan sah secara tradisional.

Abu berkata bahawa dia kini berkahwin dengan seorang wanita dan tidak bercadang untuk berkahwin lagi, walaupun tidak mendedahkan bahawa sudah menemui wanita yang dicari.

Kebanyakan isteri Abu berasal dari Arab Saudi tetapi dia pernah berkahwin dengan seorang wanita warga asing dalam perjalanan kerja yang bertahan selama beberapa bulan.

Mesti Baca:4 Perkara Sebenarnya Mak-Mak Boleh Lakukan Bila Diri Rasa Penat, Stress Mahupun Emosi Tak Stabil
Baca Lagi Di Sini:Suami ORANG Nampak Stabil Sebab Banyak BEBANAN DiTanggung Bersama ISTERI, Maka Jangan Ganggu
Artikel Menarik:Selamba Jual Buah Pinggang Isteri Tanpa Pengetahuan, Suami Kahwin Wanita Lain!

IKLAN

Mingguan Wanita:Macam-macam hal. Tak sangka dalam tempoh 43 tahun, dah berkahwin sebanyak 53 kali demi mencari ‘kestabilan emosi’.

Sumber: Kosmo, Oddity Central

JEANS BURUK JANGAN BUANG, SERTAI KELAS JAHITAN KAMI. BUAT TOTE & SHOPPING BEG

Mengaku Kahwin 53 Kali Demi Mencari ‘Kestabilan Emosi’, Perkahwinan Tersingkat Bertahan Satu Malam!

IKLAN

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.
Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI