Fitnah teramat melampau, baru tiba dari Jeddah Ustaz Ebit terus buat laporan polis.  Baru ini di media sosial kecoh dengan cerita seorang wanita bertatu dari seberang, Mondy Tatto yang pernah dibawa oleh Ebit Lew ke Malaysia berkongsi cerita selain mendakwa dirinya disentuh oleh pendakwah tersebut.

Fitnah Teramat Melampau

Dalam temubual podcast itu, Mondy Tatto telah mendedahkan cubaan beberapa kali yang cuba dilakukan oleh Ustaz Ebit sejak dari hari pertama berada di Malaysia. Bahkan dirinya mendakwa  ada  disentuh dan cuba dikucup selain berkata, Ustaz Ebit Lew telah menarik kain jubahnya dan tutup tirai kereta sebelum seorang pembantu Ustaz datang mengetuk cermin kereta.

“Fitnah Teramat Melampau”, Baru Tiba Dari Jeddah Ustaz Ebit Terus Buat Laporan Polis

Jelas pendedahannya sangat mengejutkan dan ramai mengaitkan dengan dakwaan Mondy telah dibayar untuk tampil dalam podcast tersebut. Bahkan dirinya juga dilihat telah menanggalkan tudung yang dipakainya ketika berada di negara ini dan kembali menjadi dirinya yang sebenar.

Baru Tiba Dari Jeddah Ustaz Ebit Terus Buat Laporan Polis

Dalam pada isu ini menular dengan hebatnya, Ustaz Ebit yang baru tiba dari Jeddah tengah malam tadi terus membuat laporan polis dan memberikan bayangan bahawa dirinya sudah menyerahkan kepada pihak peguamnya untuk tindakan selanjutnya kerana fitnah yang disebarkan ini disifatkan amat melampau dan tak berasas ke atas dirinya.

Walau tidak menyatakan kepada siapa laporan ini dibuat atau saman bakal ditujukan kepada siapa tapi pasti ramai dapat mengagaknya kerana pendedahan Mondy Tatto ini baru saja kecoh tidak sampai seminggu ini.

IKLAN

Di kongsi di fbnya sebentar tadi, Ustaz Ebit dilihat menunjukkan satu laporan telah dibuat di balai polis berkaitan isu ini.

“Baru sampai dari Jeddah 12malam tadi terus ke Balai Polis buat report mengenai fitnah-fitnah yang teramat melampau dan langsung tidak berasas ke atas diri saya. Saya serahkan pihak polis untuk menyiasat dan mengambil tindakan. Saya juga telah menyerahkan kepada pihak peguam saya untuk tindakan selanjutnya”.

Apa pun, sama-sama kita nantikan akan kebenaran kisah yang disebarkan ini.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Adik Akid Menangis, Sebak Ustaz Ebit Lew Datang Bantu Bina Rumah Baru

IKLAN

14 tahun Jadi Sahabat Baik Ebit Lew “Kes Orang Sakit Hati, Ugut Tu Perkara Biasa,”

Ebit Lew Maafkan Semua Yang Fitnah & Menjatuhkannya, Mohon Bersatu Hati

Kenapa Mydin Berani Cabar Caprice Saman Mereka? Peguam Terkenal Kata “Lihat Ada Asas Fitnah Tak Di Situ”

IKLAN

Elis Pernah Hilang Kepercayaan Terhadap Lelaki, Mudah Timbul Rasa Benci, Kini Hidup Bahagia

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Seronok dan teruja! Pengalaman krew Mingguan Wanita menyertai kelas Eco Printing di Chalet Perkampungan Orang Asli, Beswoh, Sg Siput, Perak.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI