Kurus tanpa jalan singkat, Fasha Sandha dedah tak makan nasi 2 minggu & workout. Sememangnya bukanlah satu perkara mudah untuk menurunkan berat badan apatah lagi tidak menggunakan jalan singkat untuk mendapatkan bentuk tubuh idaman.

Lumrah wanita yang melahirkan anak, mereka akan risau tentang berat badan akan naik mendadak selepas itu. Masing-masing akan berhempas-pulas melakukan pelbagai cara, baik senaman, pengambilan makanan sihat dan sebagainya.

Hal yang sama sebenarnya turut dialami oleh pelakon terkenal, Fasha Sandha. Dirinya menyatakan genetik keluarganya yang memiliki tubuh agak besar antara punca sedikit bermasalah untuk mendapatkan kembali berat ideal seperti sebelumnya.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Kurus Tanpa Jalan Singkat, Fasha Sandha Dedah Tak Makan Nasi 2 Minggu & Workout

Kurus Tanpa Jalan Singkat

Bagi ibu kepada tiga cahaya mat aini juga untuk kurus sebenarnya tiada jalan pintas. Tiada istilah cara kuruskan badan dalam seminggu atau dalam masa sebulan.

Dengan  mengamalkan workout dan tak sentuh nasi 2 minggu berat badannya sedikit menurun.

Berkongsi kisahnya yang gigih menurunkan berat badan, isteri kesayangan Aidil Aziz itu menjelaskan badannya mudah turun dan naik. Dek kerana itu ada masanya nampak langsing dan kadangkala kelihatan sedikit berisi.

IKLAN

Fasha juga berkongsi kejayaannya mencapai berat badan ideal mengikut kadar Indeks Jisim Tubuh (BMI). Usaha tersebut membuahkan hasil apabila empunya diri berjaya menurunkan sebanyak 3.8 kilogram (kg) dalam tempoh dua minggu.

“Alhamdulillah tak makan nasi dua minggu dan hari-hari workout. Berat turun 3.8kg. Keseronokan itu macam turun 38kg.

“Oh ya, jika mengikut ketinggian, saya tidak overweight mahupun obesiti. BMI saya kategori normal, tetapi saya mahu runcing lagi untuk pengambaran watak yang berat disember nanti. Doakan saya ya.

Baca Disini : Bijak Berbelanja Fasha Sandha Bersyukur Rezeki Murah, Mahu Bantu Ibu Tunggal & Keluarga Susah 

Fasha & Aidil Tak Gemar Tayang Kebahagiaan Berlebihan, Terima Kekurangan Pasangan

IKLAN

Terpaksa Bergelut & Terseksa Sikit

“Saya tak pilih cara itu (jalan pintas), jadi saya terpaksa bergelut dan terseksa sedikit. Jujur cakap, saya miliki genetik besar. Jadi, mental harus kuat jika mahu kurus. Doakan saya road to 60kg berjaya.

“Jurulatih peribadi saya cakap, saya patut berbangga. Sebab pernah mengandung lima kali (dua kali keguguran) dan pernah melahirkan secara pembedahan tiga kali, tetapi BMI masih normal,” ujarnya.

Kurus Tanpa Jalan Singkat, Fasha Sandha Dedah Tak Makan Nasi 2 Minggu & Workout

“Semoga Impian Terlaksa” Warganet 

Ramai yang kagum dengan semangat Fasha untuk menurunkan berat badan.

IKLAN

Kurus Tanpa Jalan Singkat, Fasha Sandha Dedah Tak Makan Nasi 2 Minggu & Workout Kurus Tanpa Jalan Singkat, Fasha Sandha Dedah Tak Makan Nasi 2 Minggu & Workout Kurus Tanpa Jalan Singkat, Fasha Sandha Dedah Tak Makan Nasi 2 Minggu & Workout

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha)

Mingguan Wanita : Bagusnya Fasha berusaha untuk kurus. 

Sumber /Sumber Foto :  Instagram Fasha Sandha

Fazura Pesan Wahai Wanita Sayangi & Hargailah Diri Anda! 

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI