Adu jalan teruk terus pada Agong, panggil raja permaisuri Datin, rakyat Sabah memang best. Kembara Kenali Borneo Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah di Sabah  bermula 3 September lalu masih berlangsung hingga kini.

Menariknya pasangan DiRaja ini sudi mencemar duli bertemu rakyat tempatan di sepanjang  900 km merentasi pelbagai dearah di Sabah tanpa sebarang protokol sebelum meneruskan kembara perjalanan ke Lawas, Sarawak dan Brunei Darussalam sebelum ke Miri untuk Kembara Kenali Borneo di negeri jiran itu pula.

Adu Jalan Teruk Terus Pada Agong

Sudah pasti ada pelbagai gelagat dirakam dan paling utama rakyat Sabah yang berpeluang menemui baginda berdua tidak melepaskan peluang merakam kenangan termasuk bersalaman dan berkongsi luahan perasaan mereka.

Apa yang menceriakan suasana, rakyat dilihat membuat aduan terus kepada Agong dan Raja Permaisuri Agong semua masalah-masalah yang  dipendam mereka selama ini.

Jika sebelum ini,  aduan jalanraya berlubang dibuat kepada JKR negeri dan YB yang dipilih rakyat tetapi nampaknya orang-orang di Sabah membuat aduan terus kepada Baginda berdua dan lebih menarik, Raja dan Permaisuri Agong melayan kesemua aduan termasuk Tuanku Permaisuri membuat cacatan di notanya sekaligus membuktikan keduanya berjiwa rakyat.

IKLAN
@yuenyzamilza #adalahkenangan dmasa akan datang🤭❤️.. #YDP AGONG dan RAJA PERMAISURI AGONG #daulattuanku #fyp #viral tiktok #tiktokviral #viralvideo ♬ bunyi asal – eyza

Rakyat Sabah Memang Best

Malah dalam satu video lain, ada jeritan memanggil Tuanku Permaisuri sebagai Datin dan paling best dalam kembara Borneo ini, Tuanku dan Raja Permaisuri Agong begitu sporting melayannya.

“Adu Jalan Teruk Terus Pada Agong, Panggil Raja Permaisuri Datin”, Rakyat Sabah Memang Best “Adu Jalan Teruk Terus Pada Agong, Panggil Raja Permaisuri Datin”, Rakyat Sabah Memang Best

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Elizad Terharu Raja Permaisuri Agong Usap Perut, Titip Doa Dikurniakan Zuriat

“Best Moment” Rezeki Adik Adib Amsyar Dipeluk Cium Raja Permaisuri Agong!

Puding Raja Tok Mak, Pernah Jadi Santapan Yang Di Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong

IKLAN

‘Masak Berkawah, Memandu Sendiri..’ Agong Prihatin Santuni Mangsa Banjir Di Pahang

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Teruk sangat dah nie. Hari ini saja ada 3 laporan dari ibu bapa berbeza mengenai guru yang menampar dan suka mencubit murid. Ikuti temubual eksklusif MW jam 8.30 malam ini bersama Puan Zanariah Mohd Zabidi, berkaitan isu anak ditampar di muka oleh guru.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI