Bawa Pulang Cenderahati Dari Tanah Suci, NEKAD Sarung 15 Lapis Pakaian Elak Lebihan Bagasi! Penumpang kapal terbang memang mempunyai pelbagai ragam. Ada yang menggunakan pelbagai taktik dan cara bagi mengelakkan dikenakan caj lebihan bagasi.

15 Lapis Pakaian

Seorang jemaah haji wanita dari Makassar, Sulawesi Selatan bernama Ummi nekad memakai 15 lapis pakaian ketika hendak pulang ke Indonesia semalam, lapor laman berita Kompas.

Bukan itu sahaja, dia dikatakan turut memakai lima lapis seluar supaya kapasiti bagasinya tidak berlebihan.

Video itu tersebar di media sosial khususnya dalam kumpulan perbualan WhatsApp dan TikTok.

Bawa Pulang Cenderahati Dari Tanah Suci, NEKAD Sarung 15 Lapis Pakaian Elak Lebihan Bagasi!

IKLAN

Bawa Pulang Cenderahati Dari Tanah Suci

Dalam video tersebut, Ummi mengaku dia berbuat demikian demi membawa pulang cederahati pakaian dari Tanah Suci untuk keluarganya.

“Biarlah saya sengsara begini (berlapis-lapis) yang penting orang di rumah suka dapat cenderahati,” katanya.

Video itu dirakam ketika Ummi masih berada di Lapangan Terbang Raja Abdul Aziz, Jeddah dan bersiap untuk pulang ke Indonesia.

Kelihatan dua orang rakannya dari kumpulan pertama jemaah haji Indonesia sedang mengira pakaian yang dipakai Ummi sambil ketawa.

IKLAN

Mesti Baca:Anak Kedua LIZA HANIM Naik Pentas Terima Anugerah Pengetua MRSM Alor Gajah
Baca Lagi Di Sini:Pengantin Baru Hilang Sehari Selepas Nikah, Suami Risau Isteri Tak Balik Selepas Hantar Pesanan Pelanggan
Artikel Menarik:Wanita Terkejut Bekas Suami Tuntut Harta Sepencarian Rumah RM1.3 Juta Miliknya, Selepas 3 Tahun Bercerai!

IKLAN

Mingguan Wanita: Macam-macam ragam. Demi elak dikenakan caj, kerana lebihan bagasi, sanggup bersusah payah menanggung berat dan panas menyarung 15 helai pakaian. Segalanya demi membawa pulang cenderahati dari tanah suci.

Sumber: Tribune News

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.