Pakar arkeologi temui mayat pasangan berusia 3000 tahun dalam keadaan saling mencintai. Nampaknya kisah Romeo & Juliet itu sudah lama wujud sebelum pengarang William Shakespeare menggarapnya pada tahun 1562.

Ini berdasarkan kisah cinta suami isteri yang ditemui di lokasi arkeologi perkuburan Ukraine berusia 3000 tahun.

Kisah benar ini mengisahkan seorang isteri yang dikebumikan hidup-hidup bersama suaminya yang telah meninggal dunia.

Pakar Arkeologi Temui Mayat Pasangan Berusia 3000 Tahun Dalam Keadaan Saling MencintaiAhli arkeologi dan Pakar bedah siasat berkata berdasarkan pemerhatian cara kematian wanita itu, mereka percaya dia telah meminum racun dan masih hidup sewaktu merangkak masuk ke dalam kubur untuk memeluk dan menemani suaminya yang baru mati.

Pengebumian yang luar biasa menyaksikan pasangan itu berpaut sejak zaman gangsa 3000 tahun yang lalu sebelum ditemui oleh ahli arkeologi.

Pasangan itu, dari budaya Vysotskaya atau Wysocko prasejarah ditemui berhampiran kampung PetryKiv.

IKLAN

Profesor Mykola yang menjalankan kajian mengenai teori pengkebumian pasangan kekasih itu berkata ia adalah pengebumian yang unik, seorang lelaki dan wanita berbaring di sana, berpelukan erat antara satu sama lain.

Kedua-dua muka saling merenung dan dahi mereka bersentuhan “. Ini lah kisah cinta yang terkubur dan terabadi selama 3000 tahun. Sumber : FB Sumbu
https://mymodernmet.com/bronze-age-embracing-couple-buried/
https://www.dailymail.co.uk/…/3000-year-old-couple…

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

IKLAN

Pakar Arkeologi Temui Mayat Pasangan Berusia 3000 Tahun Dalam Keadaan Saling MencintaiJEANS BURUK JANGAN BUANG, SERTAI KELAS JAHITAN KAMI. BUAT TOTE & SHOPPING BEG

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

IKLAN

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI