Percaya atau tidak. Itulah yang selalu kita dengar, sihir orang sebab tak suka, nak jatuhkan kehidupan orang lain, tak boleh lihat pasangan bahagia atau dendam dan sebagainya.

Jalan singkat untuk melihat penderitaan orang.Tak nak percaya tapi bila berlaku depan mata atau diri sendiri, barulah tahu ia betul atau tidak. Kadang-kadang, kita fikir cara ini adalah berdosa besar dan syirik. Tapi ramai yang buat juga.

Lagi menyedihkan ada yang sanggup sihir adik beradik, darah daging sendiri kerana tidak mahu adik beradik itu hidup senang. Sampai sanggup begitu sekali. Keluarkan modal untuk upah bomoh supaya jin datang menganggu.

Namun, perkara yang diterangkan oleh Ustaz di Pusat Rawatan Al Idrus adalah supaya perawat itu tidak mendengar kata-kata jin yang dihantar itu. Sebaliknya, usahalah untuk merawat kerana ia kata-kata jin itu boleh jadi fitnah dan membuatkan adik beradik bermusuh.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Angkat Pakaian, Masuk Ke Rumah Sebelum Maghrib, Elak Kehadiran ‘Ummu Sibyan’ GANGGU Rumahtangga

Akibat Sihir Cinta Sehari Selepas Ijab Kabul, Suami Berperangai Pelik, Sudahnya 13 Tahun Isteri Tanggung Derita

Sihir Adik Beradik, Jangan Hancurkan Darah Daging Sendiri

Cukup menyedihkan apabila dengan adik beradik ada perasaan dengki. Sanggup lakukan macam-macam dengan bagi anak sakit dan tanam ‘sesuatu’ depan rumah.

Daripada perkongian video itu juga, mereka adik beradik bersepakat dan siap kutip duit untuk ubah bomoh dari Melaka supaya suami isteri bercerai berai. Tak boleh langsug tengok mereka bahagia atau lebih daripada dia.

Sampai satu masa, siap menghasut adiknya supaya ceraikan isteri. Boleh dikatakan pelbagai cara yang dilakukan untuk pecah belahkan pasangan ini. Paling tak disangka, risau harta ayah jatuh pada tangan adik dan ipar memandangkan mereka terlalu baik dalam menjaga ayah mereka.

Itu antara serba sedikit perbualan antara perawat dengan pesakit. Dikatakan yang bercakap itu bukan dirinya sebenar tapi adalah ‘jin’. Bila difikir balik, kata-kata jin ini boleh dipercayai atau tidak.

IKLAN

Inilah antara penjelasan ustaz di Pusat rawatan Al Idrus:

Berdasarkan kepada video itu ia memberitahu tentang sihir adik beradik. Tapi apa yang ditekan di sini adalah bagaimana perawat itu mengendalikannya.

1. Sebagai seorang perawat yang merawat pesakit, jangan sesekali percaya kata-kata yng keluar daripada mulut pesakit itu. Ini boleh jadi fitnah yang daang dari jin itu sendiri.
2. Sebagai seorang perawat atau ustaz, kita hanya buang jin yang ada dalam badan pesakit itu dan tak perlu percaya. Dengar boleh, percaya jangan.
3. Antara sebabnya, ia boleh menjadikan pergaduhan adik beradik. Jika tidak buat, ia boleh menimbulkan fitnah dan pergaduhan adik beradik.
4. Jangan dengar kata-kata jin, rawatlah untuk membuang / keluar jin dan jangan sesekali masuk campur dalam urusan pesakit
5. Ini boleh mendatangkan fitnah dan masam muka adik beradik.

Mingguan Wanita : Macam tak percaya tapi kadang-kadang alasan tidak puas hati dengan orang, tak boleh tengok orang senang, dengki dan macam-macam lagi sampai sanggup jumpa bmoh untuk sihirkan orang. Nauzubillah.

Sumber; Pusat Rawatan Al Idrus

Dengki Bila Menantu Jaga Mentua Dengan Baik, Adik Beradik Sanggup SIHIR Supaya Bercerai Berai!

IKLAN

Jom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag

IKLAN

Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag

Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif

#sewingworldgallery

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita