Sumber/Sumber Foto: Ebit Lew

Syadu sungguh mendengar luahan seorang ayah yang terlalu rindukan isteri dan anak-anaknya. Begitulah yang dikongsi oleh Ustaz Ebit Lew menerusi hantaran sebuah video di akaun Instagramnya.

Seperti yang diketahui ramai, tanpa sempadan, pendakwah bebas terkenal ini terus menyantuni golongan memerlukan dan menyalurkan bantuan sehingga ke Afrika dalam misi bantuan kemanusiaan dan kasih sayang.

“Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew “Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew “Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew

Baru saja pulang ke Malaysia, Ustaz Ebit diwajibkan kuarantin selama tujuh hari di sebuah bilik hotel.

“Anak Kata, Ayah Rindunya Pada Ayah” Ebit Lew

Sifat Ebit Lew adalah contoh terbaik memperkenalkan Islam di mata dunia. Malah pemergiannya ke Afrika bagi melebarkan misi bantuan kemanusiaan.

Selepas tiba di tanahair dan menjalani kuarantin, Ustaz Ebit ternyata sangat merindui keluarga tercinta.

“Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew “Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew

“Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew

“Tadi baru lepas video call bidadari dan anak-anak. Tak boleh nak cakap. Rindu semua. Laju jantung. Mata bergenang. Rindu sangat. Menangis jer. Anak kata, ayah rindunya pada ayah. Ingat dapat jumpa.

“Ayah diwajibkan kuarantin tujuh hari di bilik hotel. Tak boleh keluar mana-mana. Rindu sangat. Video dengan anak sebelum pergi hari tu,” luah Ustaz Ebit.

Anak-Anak Nikmat Allah

Malah sebagai seorang ayah, Ustaz Ebit juga akui anak-anak merupakan nikmat Allah yang sangat besar dalam hidupnya.

IKLAN

“Saya sangat rindu. Bagi seorang suami tiadalah ubat lebih besar bagi segala keletihan melebihi pelukan seorang bidadari. Memegang tangannya. Dapat dukung dan terbangkan anak-anak. Anak-anak nikmat Allah yang sangat besar.

“Esoklah ayah sambung call yer. Tak tahan nak menangis. Ayah selalu sorokkan tangisan. Tapi siapa tahu saat seorang diri menangis sekuat-kuatnya. Tangisan itu ubat,” katanya.

Teringat Diluar Sana Tidak Merasai Kasih Sayang Ibu Bapa

Malah Ustaz Ebit juga menyatakan sebagai seorang bapa dia perlu berjuang dan berkorban demi keluarga.

“Teringat ramai diluar sana tidak merasai kasih sayang ibubapa. Kasih sayang keluarga.
“Semoga Allah terus temukan saya dengan mereka yang susah dan benar-benar memerlukan diluar sana. Belajar berjuang dan berkorban sedikit.

“Wahai bidadariku dan anak-anakku. Semuanya pasti ada ganjaran disana nanti. I love you sayang bidadariku. I love u anakku.

“Jika ada pahala untuk semua ini, saya hadiahkan pahalanya buat ibubapa yang amat saya cintai sayangi,” luah Ustaz Ebit.

Baca Disini Juga:

IKLAN

Usaha Ustaz EBIT LEW, Satu Kampung Peluk ISLAM Rela Tanpa Paksaan!

‘Adik-adik Belajar Rajin-rajin Ya..’ Pesan Ebit Lew Pada 100 Penerima Tablet

Ini Jawapan Ebit Lew Kenapa Ramai Wanita Mudah Stress Sampai Tahap Alami Kemurungan!

Semoga Ustaz Sentiasa Dilindungi Allah 

“Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew

“Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew

Sumber/Sumber Foto: Ebit Lew

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

“Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

“Ayah Selalu Sorokkan Tangisan, Tapi Siapa Tahu Saat Seorang Diri Menangis Sekuat-Kuatnya” Ebit Lew

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI