Sumber Foto : Instagram Zarina Zainuddin

Zarina sedih bila ibu menangis depan pintu. Hati ibu mana yang tidak resah apabila anak kesayangan terpaksa menjalani kuarantin sendirian di dalam bilik.

Begitulah yang dialami pelakon Zarina Zainuddin selepas disahkan dijangkiti Covid-19 dia terpaksa menjalani kuarantin sendirian di dalam bilik.

Difahamkan usahawan pulut kuning terkenal mengetahui dijangkiti selepas melakukan ujian saringan. Bagaimanapun, suami dan anak-anaknya tidak dijangkiti.

Zarina Sedih Bila Ibu Menangis Depan Pintu

Zarina yang sering memaparkan kisah anak, keluarga dan dirinya yang begitu ceria, berasa sedih apabila ibu kesayangan menangis di depan biliknya.

Menerusi hantaran sebuah video di akaun rasmi Instagramnya, terdengar tangisan ibu Zarina dari luar pintu bilik yang begitu risaukan anaknya.

“Huhu.. mula mula .. si Azil tendang pintu ..

“Ni mak pulak dah nanggis nanggis depan pintu,” laung Zarina dari dalam bilik.

“Ina okay laa mak ina nak kemas-kemas baju-baju dalam almari ni. Kemas bilik cantik cantik.

Ok Saja, Dah Booster

“Dont worry mak saya okay jer dah booster dos ke 3.

“Penyakit ni semua Allah bagi apa daya kita ni.

“Sabar sabar sabar banyak berdoa.

IKLAN

“Ina Sayanglah Mak Ni”

“Tak pasal-pasal aku nangis baca tulisan sendiri.

“Ina sayang mak tau. Selalu lawan-lawan mak tu sebab ina sayang lah.

“Mak ni keras kepala tapi hati lembut macam gula bila kacau kacau dalam air panas terus larut” jerit Zarina dari dalam bilik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

Pulut Kuning Berjalan Seperti Biasa

Dalam pada itu, Zarina berkata menerusi perkongsian lain sebelum itu, Zarina juga turut memberitahu perniagaan pulut kuningnya berjalan seperti biasa dan diuruskan oleh pekerja.

“Perniagaan pulut kuning saya berjalan seperti biasa. Ada cef dan kakitangan-kakitangan saya yang uruskan. Insya-ALLAH,” ungkapnya Zarina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

IKLAN

3 Kali Buat Swab Test Sendiri

Zarina juga turut menjelaskan dirinya disahkan Covid pada 1 Mac lalu dan turut meminta orang ramai berkongsi nasihat dan panduan berkaitan pesakit Covid-19.

“Hari ini 1 Mac saya dah disahkan positif Covid-19. Mesti orang cakap dah lengkap vaksin pun masih boleh kena ke? Ya, booster untuk perlindungan. Sekurang-kurangnya jika kena sekali pun, tidaklah sampai stage yang teruk. Setakat satu atau dua sahaja.

“Saya dah masuk hari kedua. Apabila perasan malam tadi, tiga kali saya buat swab test sendiri. Semalam macam bayang-bayang sahaja line tu, tetapi pada pagi ini ia lebih jelas.

Minta Doakan Kesembuhan

“Saya nak minta sesiapa yang ada berjumpa dengan saya, tolong pergi swab test. Saya minta maaf Allah nak bagi penyakit ini. Jika saya ada sakitkan hati sesiapa, maafkan saya.

“Minta doakan saya. Saya risau Azil (anak kembar autism) bangun tidur mesti dia ketuk pintu bilik saya nak masuk. Tolong doakan saya ya.

“Saya makan @nuprep.official wanita untuk sistem imun dan harap saya kuat serta cepat sihat. Saya jarang-jarang sakit tapi bila sekali sakit saya macam orang putus harap,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

Menarik Disini Juga : Video Senaman Melompat, Zarina Ditegur Suami “Suami Cakap Kita Hidup Dalam Masyarakat, Semua Nak Kena Jaga”

IKLAN

“Dia Ajak Berkahwin, Saya Minta Bawalah Jumpa Isterinya Dulu.” Zarina Berkongsi Kisah Madu & Suami

“Saya Kongsi Supaya Orang Luar Ambil Langkah Sama Memantau Pergerakan Anak. – Zarina Zainuddin

Mingguan Wanita: Semoga diberikan kesembuhan segera buah Zarina. 

Sumber Foto : Instagram Zarina Zainuddin

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en                                                   Tik Tok : tiktok.com/@mingguanwanita
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

ZAMAN DAHULU BOLEH LAH NAK PERMAINKAN WANITA. SEKARANG ‘BIG NO’ Wanita hari ini PANTANG DICABAR!

Pernah diperlekehkan? Dipijak kepala? Buli atau takut berdepan masalah hidup? Dengar apa nasihat pakar. Jom sertai webinar sehari, AURA: Wanita Pantang Dicabar ini.
Klik link ini untuk daftar penyertaan: https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aura-wanita-pantang-dicabar/ atau whatsapp : http://www.wasap.my/60196328758/DaftarAura