Tiket konsert Coldplay jadi mahar mas kahwin untuk isteri,  buat kejutan untuk pasangan. Lain dari kebiasaan. Biasa kalau hadiahkan barang kemas, wang tunai itu perkara biasa tetapi menghadiahkan tiket konsert artis popular Coldplay sebagai mahar untuk isteri memang lain macam.

Viral di twitter, seorang pengantin lelaki menikahi wanita pujaan hatinya dengan memberikan mahar tiket Coldplay. Hal ini dikongsikan di twitter atas nama @ fhfndtaaa.

Tiket Konsert Coldplay Jadi Mahar Mas Kahwin Untuk Isteri

Dalam video itu jelas kelihatan bapa pengantin perempuan menyebut:-

“Saya nikahkan dan saya kahwinkan anak kandung saya, Anastasya Ayu Widiadana kepada engkau dengan mas kawin emas seberat 21 gram, sepasang persalinan solat dan tiket Coldplay dibayar tunai,” kata bapa pengantin perempuan.

“Saya terima terima nikahnya  Anastasya Ayu Widiadana binti Ahmad dengan mas kawinnya tersebut tunai,” kata mempelai lelaki.

Buat Kejutan Untuk Pasangan

Tidak dapat dipastikan di mana majlis pernikahan pasangan ini namun mahar mas kahwinnya menarik minat untuk ramai mengetahuinya.

Sama seperti di Malaysia, kumpulan popular ini akan mengadakan konsert di Stadium Bukit Jalil pada 22 November akan datang dalam siri jelajah Music Of The Spheres World Tour.

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Pengantin Perempuan Pilih Kain Kapan Mahar Mas Kahwin, Lambang Ikatan Cinta Hingga Ajal Pisahkan

‘Berkenalan Ketika Belajar Di Luar Negara.’ Wanita Ini DiLamar Dengan Mas Kahwin RM450K

ULAR SAWA 1 Meter, Pilihan Mas Kahwin Pasangan Pengantin Pencinta Reptilia!

Sepasang Ikan Laga Jadi Mas Kahwin, Tak Perlu Mahal Yang Penting Pengantin Redha

IKLAN

Hadiah Mas Kahwin Dinar Untuk Pengantin Perempuan, Ini Bagusnya Mahar Sebegini

Tidak terkecuali, Coldplay juga akan membuat konsert di Indonesia juga pada bulan yang sama iaitu pada 15 November sebelum datang ke Malaysia. Tiket sudah mulai dijual mulai 17 hb lalu dan setakat ianya telah sold out dan ramai kecewa kerana gagal memperolehinya.

Jadi memang kelainan bila dapat menghadiahkan isteri tiket Coldplay yang menjadi rebutan ramai. Sumber :- Tribunnews.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

IKLAN

Ain Edruce dikecam terlampau kasar dengan suami? Betul atau hanya sekadar gurauan dalam hubungan?

 

 

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI