Gara-gara tak siap kerja sekolah, seorang mak sanggup mengikat dan jemur anaknya di atas bumbung. Tak boleh bayangkan bagaimana keadaan anak itu dengan bahang matahari suhu panas yang mencecah 42 darjah selsius.

Sedihnya, sanggup mak lakukan pada anak perempuan yang baru berusia 5 tahun ini. Tak siap kerja sekolah bukan bermakna anak itu malas. Mak janganlah terlalu ‘straight’ dalam mendidik anak-anak.

Memang nampak kejam, bila ‘denda’ ini dijadikan alasan sebab anak tak siap kerja sekolah. Di manakah sikap penyayang dan kasih seorang ibu pada anak. Walau bagaimana pun kejadian ini bukanlah di Malaysia tapi ia berlaku di India.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Pernah Ditampar Cikgu Di Sekolah, Itulah Pengajaran  Titik Perubahan Diri Dr. Malar

Malas Sekolah, Tidur Sepanjang Hari, Mak Ayah Buang Remaja Bermasalah Ke Pulau

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

Tak Siap Kerja Sekolah, Dena Kena Jemur Panas

Di India, seorang ibu telah mengikat anak perempuan berusiua 5 tahun dan meninggalkannya di atas bumbung yang mana pada waktu itu, suhu panas mencecah 42 darjah selsius, gara-gara tidak menyiapkan kerja rumah yang diberikan oleh guru anak tersebut.

Tak Siap Kerja Sekolah, Ibu Denda Jemur Panas Anak Perempuan 5 Tahun Atas Bumbung

Semasa kejadian itu, jirannya yang melihat telah merakam video hukuman itu dan dikongsi dalam talian dan mendapat perhatian daripada pihak polis. Keadaan ini telah mencetuskan kemarahan orang ramai kerana menghukum anaknya dengan mengikat dan tinggalkan dalam keadaan panas kerana tidak menyiapkan kerja rumah.

Klip video itu turut menunjukkan anak perempuan diikat dengan tali dan berbaring di atas bumbung rumah di bawah terik matahari. Kanak-kanak itu kelihatan mengeliat kesakitan apabila tangan diikat dibelakang dan kaki di ikat di buku lalo.

IKLAN

Malah, ibu anak-anak itu sendiri mengaku bahawa dia menghukum anaknya kerana tidak menyiapkan kerja sekolah.

Dalam pada itu, ayah kanak-kanak perempuan itu tidak terlibat dan dia sendiri mendapat panggilan daripada ayahnya yang memberitahu kejadian itu.

“Sebaik mendapat panggilan telefon, saya terus pulang ke rumah dan membebaskan anak saya,” katanya kepada Hindustan Times.

IKLAN

Mingguan Wanita : Sanggupnya seorang mak lakukan begitu pada anak yang masih kecil. Minta dijauhkan dari sifat sebegini.

Sumber: Mirror

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :
https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanit
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI