“Saya mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan” itulah yang dilafazkan oleh pelakon Ruhainies sewaktu dibicarakan pagi tadi berhubung kes khalwat pada 9 Mac lalu ketika pertuduhan dibacakan di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan.

Sebelum ini pada 20 Jun, Aliff dan Ruhainies telah hadir di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan bagi proses lanjutan bon jamin terhadap kes khalwat yang dilaporkan berlaku di sebuah kondominium mewah di ibu negara pada 9 Mac lalu.”

“Saya Mengaku Tidak Bersalah”

Seperti mana yang dilaporkan Ruhainies dan Aliff yang diwakili peguam Hadi Salleh dan Amirul Ashraf Ghani membuat pengakuan itu di hadapan Hakim, Abu Suffian Abu Yaziz.

Pendakwaan dibuat oleh Pendakwa Syarie Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), Mohd Nahar Mohamad dan Masroha Duki.

“Kedua-dua hadir hari ini bersama peguam Hadi Salleh dan Amirul Ashraf Ghani. Kes ini disebut pada 20 Jun lalu di Mahkamah Rendah Syariah, tiada sebarang pengakuan dan tangguhan juga sudah dibuat serta dilepaskan dengan bon jaminan RM1,500 dan seorang penjamin,” kata Masroha ketika dalam dewan bicara.

Prosiding diteruskan dengan perbicaraan dengan kehadiran saksi daripada pihak tertuduh.

Pada waktu yang sama, mahkamah menetapkan 12 Oktober ini sebagai tarikh seterusnya dan bon jaminan dilanjutkan sehingga tarikh tersebut.

IKLAN

Pertuduhan terhadap mereka didakwa mengikut Seksyen 27(a) Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 dan Seksyen 27 (b) akta yang sama yang membawa hukuman denda maksimum RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Tak Pandai Menangis Depan Kamera

Manakala dipetik menerusi Astro Gempak, Ruhainies teruja berjumpa rakan media.

Akui Ruhainies dirinya teruja dapat berjumpa rakan media dan dia turut ceria.

“Mengenai itu, takkan saya nak menangis pula, saya tak pandai berlakon, tak pandai menangis depan kamera,” ungkapnya.

IKLAN

“Saya Mengaku Tidak Bersalah Dan Mohon Dibicarakan” Ruhainies

Baca Disini : Ruhainies Tak Setuju Wanita Perlu Kongsi Wang Hantaran Kahwin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ruhainies7

Sumber : Berita Harian

Astro Gempak

IKLAN

Nana Mahzan akui agak risau. Namun punya cara tersendiri didik anak. Paling penting kata Nana perlu banyak berbicara dengan anak perempuan. Berkongsi cerita sangat penting dan pastikan anak menghormati dan mendengar kata ibu ayah.

Cantiknya anak dara pelakon Que Haidar dan Linda Jasmine, Tengku Ratu Haidar!

Siapa isteri-isteri geng Syatilla angkat tangan. Setuju tak? Memang suami berat mulut dan tak rajin borak bila dalam kereta suara isteri je macam dj radio tak berhenti bercakap. Hihihi.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI