“Kalau Seorang Suami Memudahkan Urusan Isterinya, Nescaya Terbuka Luas Rezeki Suami” Dr Say

Sumber/Sumber Foto: Instagram @say_shazril

Bergelar doktor dan juga seorang selebriti Dr Say Shazril akui dirinya berasa cukup gembira apabila isterinya Dr. Azura Abas terbuka hati untuk berhenti bekerja sementara waktu.

Menerusi perkongsian di laman Instagram bapa kepada Aezriel atau Ace ini mengakui dirinya sangat bersyukur apabila isterinya jadi untuk berhenti kerja buat seketika.

 

Dr Say Shazril, Suami Yang Baik

Cukup risau dengan keadaan isterinya yang kini sedang hamil lima bulan, Dr Say berasa berat hati untuk membenarkan isterinya bekerja.

Akui isterinya merupakan seorang wanita yang cergas. Selain bekerja sebenarnya Dr Azura kini sedang menyambung penganjian peringkat Master.

“Baru2 ini saya ada tanya kepada pasangan yang isteri tak bekerja dan suami tanggung semua, bagaimana kehidupan mereka?

“Ceritanya gini, hujung tahun lepas sy ada buat post saying bini nak quit Januari 2021 tapi tak menjadi. Kali ni saya bertekad nak convince dia berhenti. Kenapa? Because its too much for her to handle dah.

“Bini saya seorang yan kental. Ampa tengok muka dan kakitangan dia pun boleh tau dia kental luaran dan dalaman. But being pregnant is challenging. Cepat penat, kerap sakit kepala, hidung tersumbat, bloated are some of it. Kalau dia kerja & pregnant ja takpe tapi coursework Master programme yang diambilnya sedikit mengganggu kesihatan mentalnya.

Isteri Makin Kerap Stress

“Dia makin kerap stress in which not good lah for our 2nd baby. Jadi sy minta dia quit kerja to focus on pregnancy and studies. Semestinya dia tak mahu sebab all along she has been working and living with her own income. Ade la tiap-tiap bulan saya bagi nafkah RM1000. Ramai isteri yang DM, “kekok perasaannya hidup mengharapkan duit suami walaupun suami mampu tanggung seperti gaji kerja sendiri”.

“Sy tak faham ke-kekok-annya tapi kalau saya letak diri saya di tempat bini dan sy makan duit dia, euwww dayus gila perasaanya. But the situation is different now. Bini saya dah nak masuk lima bulan mengandung. Perut yang pada awalnya macam terlebih makan dah nampak macam mengandung for real.

Bukan Berhenti Selama-Lamanya, Cuma Berehat Seketika

“Tu yg sy tanya kalian kat story, is it a right move for my wife to quit & for me to support her fully? Ada yg larang bini sy quit tapi saya bukan nak suruh dia quit selama-lamanya. Sayang lor ilmu perubatan yg dia dah belajar & amalkan for almost 13 years. Berhenti seketika sampai dah bersalin dan habis pantang pastu kerja lah balik.

“Tang support dia tu walaupun sy bukan PU Abu mahupun PU Riz, sy rasa kalau seorang suami memudahkan urusan isterinya nescaya akan terbuka luas rezeki suami tu. Segala DM kalian sy baca sutir-sutir kat bini dan Alhamdulillah terbuka juga hati bini saya.

IKLAN

“InsyaAllah bulan ni bulan terakhir dia bekerja. Time for her to rest, focus on pregnancy, studies &and time for me to work hard!,” tulis Dr Say.

Baca Disini Juga: 

Isteri Dr Say Hamil “3 Bulan Lepas Keguguran, Kami Berjaya Menimang Cahaya Mata Baru”

“Autisme Dari Dulu Dah Ada” – Dr Say| Dr Say React!

Sumber/Sumber Foto: Instagram @say_shazril

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial