Gambar sekadar hiasan. (Kredit foto: Canva)

Selepas berteduh di tepi pokok, dua sahabat pergi memancing meninggal dipanah petir. Ajal dan maut di tangan Tuhan, bila tiba masanya tidak terlambat walaupun seminit.

Kadang-kadang apa yang berlaku ini adalah asbab dan hanya menjadi punca kepada kematian seseorang.

Sudah tertulis pengakhirannya begitu, maka begitulah yang terjadi dan berlaku. Seperti mana yang berlaku kepada dua sahabat yang meninggal dunia di Temerloh setelah dipanah petir.

Sudah tentu kejadian ini menjadi khabar duka kepada keluarga kedua-dua mangsa, apaah lagi syawal akan tiba tidak lama lagi.

Dua Sahabat Pergi Memancing Meninggal DiPanah Petir

Dua sahabat meninggal dunia dipercayai akibat dipanah petir ketika berteduh di tepi pokok di kolam memancing Kampung Cempaka, Lanchang di Temerloh, Pahang dalam kejadian yang berlaku semalam.

Ketua Polis Daerah Temerloh ACP Mohd Yusri Othman berkata, mangsa dikenal pasti sebagai Muhammad Farhan Zainal Abidin, 20, dan Muhammad Fitri Fahmy Hashim, 27. Kedua-duanya beralamat di Lanchang.

Dipanah Petir Selepas Berteduh Di Tepi Pokok

Menurutnya, mangsa difahamkan pergi memancing ke kolam itu bersama-sama tiga lagi rakannya 12.30 tengah hari dan apabila hujan lebat dan petir berlaku pada 3.30 petang, kedua-duanya berteduh di tepi pokok manakala seorang lagi terus bergerak pulang.

“Dua rakan mangsa yang berada di situ mendakwa mereka sedang bergerak hendak mengambil joran sebelum melihat kedua-dua mangsa rebah selepas disambar petir,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Baca Juga Di sini:

IKLAN

Anak Conteng Dinding, Simpan Suara Petir Tu, Magic Sponge RM2.10 Ini Buat Mak Tenang

Rupanya Main HUJAN Tak Sebabkan Anak DEMAM, Pastikan Mandi Air Suam!

Pelakon Noryati Taib ‘Makcik Petir’ Dah Tiada, Mohon Hadiahkan AlFatihah

Mohd Yusri berkata, rakan mangsa segera membawa mereka ke Klinik Kesihatan Lanchang, namun kedua-duanya disahkan meninggal dunia.

Jenazah dibawa ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah di Temerloh untuk bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

MW: Malang tak berbau, namun sebagai hamba-Nya…. Kita harus redha dengan Ketentuan Ilahi. Team MW merakamkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa. Al-Fatihah. 

IKLAN

Sumber: myMetro

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Selepas Berteduh Di Tepi Pokok, Dua Sahabat Pergi Memancing Meninggal DiPanah Petir

IKLAN

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Selepas Berteduh Di Tepi Pokok, Dua Sahabat Pergi Memancing Meninggal DiPanah Petir

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Selepas Berteduh Di Tepi Pokok, Dua Sahabat Pergi Memancing Meninggal DiPanah Petir

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI