Tahniah buat pasangan popular Azad Jasmin dan isteri tercinta Eira Syazira yang menyambut ulang tahun perkahwinan yang kesembilan pada 16 September lalu.

Paling menyeronokkan buat si isteri, Azad telah memberikan kejutan paling manis baru-baru ini apabila meraikan ulang tahun mereka secara kejutan.

“Alhamdulillah ‘It’s A Girl’, Ada Harapan Lagi Untuk Anak Lelaki” – Azad Jazmin & Isteri Dapat Anak Ketiga

Kenal Sejak 10 Tahun lalu, Beza Usia 17 Tahun Bukan Penghalang

Perancangan sejak dua bulan lalu oleh Azad akhirnya berjaya dilunaskan dengan ‘komplot’ ahli keluarga, sanak saudara, teman media dan blogger.

“Saya Bersyukur Ditemukan Isteri. Dialah ‘Supermom’ Kepada Anak Kami” Azad Jasmin

Bersanding Atas Pelamin & Makan Beradab

Azad merancang meraikan ulang tahun perkahwinan mereka termasuk bersanding semula buat pertama kali di atas pelamin dan makan beradab.

IKLAN

Malah kejutan menjadi lebih berganda apabila pihak Emas Rozita beroperasi di Ipoh menghadiahkan set barang kemas berupa cincin, rantai, gelang dan anting anting bernilai RM15,000 kepada Eira.

“Jika selama ini saya yang lebih ke depan dalam bab menganjurkan sesuatu termasuk meraikan ulang tahun perkahwinan kami. Dia (Azad) hanya bersetuju dan menjadi ‘Mr Okey’.

“Cuma sekitar dua bulan lalu, dia cakap nak buat sesuatu kononnya nak menghabiskan masa bersama menikmati ‘candle light dinner’. Syaratnya saya tak boleh tanya apa pun dan tengok telefon bimbitnya.

“Malah serba serbi persiapan daripada memilih gaun yang nak dipakai dan jurusolek pun dia sediakan. Saya tak sangka pula rupa rupanya dia buat sesuatu yang di luar kotak fikiran. Memang terkejut hingga rasa sebak apatah lagi ada keluarga, teman rapat dan pihak media serta blogger yang ‘bersengkongkol’ dengannya,” kata Eira.

IKLAN

“Saya Bersyukur Ditemukan Isteri. Dialah ‘Supermom’ Kepada Anak Kami” Azad Jasmin

Ada Turun Naik

Bagi Eira, sepanjang perkahwinannya yang dibina bersama Azad sejak 16 September 2011, pasti ada turun naik.

“Awal perkahwinan pasti ada rasa cemburu kalau suami balik lewat contohnya. Cuma lama lama kita susah mula faham rentak suami. Perasaan risau dan tak yakin itu sudah kian terhakis. Cuba elak daripada fikir bukan bukan. Kepercayaan jadi teras utama.

IKLAN

“Apabila hidup bersama kita mula tahu sisi baik dan buruk pasangan. Kena terima, hadap dan biasakan. Saya dulu sebelum kahwin lebih serius dan dramatik. Tapi dapat pula suami yang gila gila dan penuh humor, saya mula mengikut rentaknya. Tahulah perangai dia macam kita tengok di Instagram bagaimana pula. Ada saja modal lawak dan usikan buat kita ketawa sampai terbahak bahak,” katanya yang kini begitu gembira dengan kehadiran tiga anak perempuannya, Amarra Sofea Rose, 7, Ameisya Leanne Rose, 4 dan Areisya Suri Rose, 2.

“Saya Bersyukur Ditemukan Isteri. Dialah ‘Supermom’ Kepada Anak Kami” Azad Jasmin

Menghargai Eira

Kata Azad, apa yang dilakukannya juga sebagai menghargai Eira.

“Saya bersyukur ditemukan isteri. Dialah ‘supermom’ kepada anak kami. Biarpun kami berbeza sikap, tapi apabila masuk dalam dunia perkahwinan, kami saling percaya.

“Kami kini lebih matang. Elakkan hal negatif dan tak perlu. Tak sangka juga perkahwinan kami sudah melepasi angka sembilan. Rasa macam baru saja kahwin dan bercinta dengannya,” terang Azad.

Bagi mendapatkan lebih banyak kisah menarik sila ke Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita/

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI