Rupanya Delegasi, Suami Yatt Hamzah Ditahan Tentera Mesir, Terpaksa Bermalam Sehari Lagi Di Gaza

Update terkini daripada pelakon dan pengacara Yatt Hamzah, memaklumkan yang suaminya, Mohammad Zulfadhli Khiruddin, 27 dan delegasi Malaysia bukan ditahan tentera Israel, sebaliknya tentera Mesir. Malah diarah bermalam sehari lagi di Gaza.

Zulfadhli yang juga Pengarah Media Majlis Perundangan Islam Malaysia (MAPIM) dan delegasi ini terkandas berjam-jam di luar pintu Rafah Mesir malam tadi dan diarahkan masuk semula ke dalam Gaza. Malah tidak dibenarkan keluar dan perlu bermalam lagi di sana.

Seperti yang dimaklumkan Yatt Hamzah, delegasi Malaysia ini dalam usaha untuk keluar dari Gaza pada pagi ini. Jadual penerbangan mereka sepatutnya berlepas malam tadi.

Namun, insiden cemas yang sedang berlaku ini membuatkan mereka tidak dapat keluar dari Gaza apatah lagi pulang ke tanahair berjumpa ahli keluarga masing-masing.

Mohon rakyat Malaysia doakan keselamatan delegasi Malaysia yang mewakili MAPIM ini.

IKLAN

 

Delegasi Malaysia, Suami Yatt Hamzah Terpaksa Bermalam Sehari Lagi Di Gaza

Mutakhir Dari Yatt Hamzah

Semalaman tak boleh tidur. Solat hajat dan doa jadi peneman. Dalam jam 2 pagi, baru suami dapat hubungi dan maklumkan yang MEREKA SEMUA SELAMAT.

IKLAN

MEREKA BUKAN DITAHAN ISRAEL TAPI TENTERA MESIR. ALLAHUAKBAR.. ALHAMDULILLAH SYUKUR YA ALLAH, KAU DENGAR DOA-DOA KAMI. TERIMA KASIH ATAS DOA-DOA KALIAN SEMUA.

Barulah hati Bonda ini sedikit tenang dan lega.

Alhamdulillah. Rupanya kami dapat maklumat yang salah malam tadi. Namun tetap tiada jaminan bila mereka boleh keluar dari pintu Rafah MESIR itu kerana sikap tentera/polis MESIR lebih kurang sahaja dengan ISRAEL.

Delegasi Malaysia Diarah Masuk Semula Dan Bermalam Di Gaza

Mereka TERKANDAS BERJAM-JAM SEMALAM dan DIARAH MASUK SEMULA KE DALAM GAZA DAN BERMALAM DI SANA SEBELUM MENCUBA LAGI UNTUK KELUAR PAGI INI.

Sebab kenapa mereka ditahan, terkandas dan diarah masuk semula ke dalam GAZA? Masih menjadi tanda tanya dan kita sama-sama tunggu update berita terkini dari mereka. Sementara itu mohon semua teruskan berdoa agar mereka selamat keluar dari Gaza melepasi pintu sempadan Rafah dan terus pulang ke Malaysia ke pangkuan keluarga masing-masing..Aameen Ya Rabb.

IKLAN

Juga teruskan menyumbang ke TABUNG WWW.TABUNGGAZA.COM

Sayunya Doa Yatt Untuk Suami

Take care suamiku @zulfadhli_khiruddin , Dr @saniarabyalkahery , Mejar @zulhanisz77, shbt tersyg @nurhelizahelmi @hazwanihelmi dan anggota delegasi misi #wakeupforGaza yang lain. Allah sentiasa bersama kalian in shaa Allah. Saya dan semua tak berhenti mendoakan kalian.

MW : Semoga suami Yatt dan delegasi Malaysia termasuk Heliza Helmi dan adiknya, Hazwani Helmi dapat keluar dari Gaza dan pulang ke Malaysia dengan selamat. Amin.

Sumber/Foto : Yatt Hamzah

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI