Raut wajah yang manis, sejuk mata memandang, lontaran suara yang lemah lembut dalam menyampaikan ilmu agama membuatkan ramai yang mengagumi wanita hebat, pendakwah Ustazah Datuk Dr Norhafizah Musa,46 ini.

Baru-baru ini dalam rancangan TV ‘Nabil to Neelofa’, pendakwah hebat ini ada memberi pesanan bahawa untuk menjadi anak yang soleh dan solehah, kena pastikan selalu minta 3 perkara ini dengan mak ayah iaitu doa, kemaafan dan nasihat.

Pesan Ustazah Untuk Jadi Anak Soleh/Solehah MINTA 3 Perkara Dengan Mak Ayah!

1.PERTAMA Minta Doa

Telefon mak ayah dan selalu minta doakan kita. Ini kerana doa mak ayah tiada hijab dan ada keberkatannya.

2.KEDUA Minta Kemaafan

Selalu minta maaf pada mak ayah, minta restu, keredhaan dan kemaafan dari mereka. Sama ada kesalahan yang sengaja mahupun tidak sengaja.

3.KETIGA Minta Nasihat

Nasihat daripada mak ayah ini penting kerana mak ayah akan rasa sangat dihargai apabila anak meminta nasihat mereka. Apatah lagi mak ayah yang lebih mengetahui baik buruk kita dan dapat menasihati mana yang baik dan mana yang buruk, serta minta tunjuk ajar daripada mereka.

Menurut ustazah lagi, jujurnya jiwa seorang anak bila meminta 3 perkara ini iaitu doa, kemaafan dan nasihat daripada mak ayah mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by neelofa fans (@lofa.videos)

Baca Lagi Di Sini:
6 Amalan Pemakanan Ustazah Norhafizah Musa, Rahsia Kekal Cergas, Sihat & Cantik Berseri!

IKLAN

Datuk Ustazah Norhafizah Musa Kongsi 3 Cara Tangani Anak Bermasalah Yang Selalu Buat Mak Ayah Menangis!

MW: Semoga perkongsian ini bermanfaat. Jika masih mempunyai mak ayah, pastikan kita selalu minta 3 perkara ini iaitu doa, kemaafan dan nasihat daripada mereka. Semoga kita dapat menjadi anak yang soleh dan solehah, menyenangkan hati kedua mak ayah tercinta.

Sumber: lofa.videos

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Pesan Ustazah Untuk Jadi Anak Soleh/Solehah MINTA 3 Perkara Dengan Mak Ayah!

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

Pesan Ustazah Untuk Jadi Anak Soleh/Solehah MINTA 3 Perkara Dengan Mak Ayah!

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Pesan Ustazah Untuk Jadi Anak Soleh/Solehah MINTA 3 Perkara Dengan Mak Ayah!

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI