sindrom down

Mempunyai anak merupakan anugerah terindah. Apatah lagi anak-anak istimewa yang dijamin syurga. Namun demikian, bila memilih untuk mengambil anak angkat, tidak ramai yang sanggup menjaga anak istimewa seperti Sindrom Down.

Sebelum ini Elyana pernah menyuarakan hasrat hati untuk mengambil anak angkat, setelah dirinya tidak lagi boleh mengandung kerana komplikasi rawatan kanser yang dilalui.

Sindrom Down

Terbaru, mulianya hati penyanyi Elyana, disebalik menghidap kanser limfoma tahap 4, ibu kepada Cinta Sumayyah ini telah membuat keputusan menjaga dan mengambil anak angkat istimewa yang menghidap Sindrom Down.

Elyana atau nama sebenarnya Erneelya Elyana Emrizal, 31,mengakui telah mengambil seorang anak angkat lelaki penghidap sindrom Down yang diberikan nama ‘Tulus’ sejak sebulan yang lepas.

Elyana,31, yang sedang bertarung dengan kanser limfoma tahap empat sejak tujuh tahun lalu memberitahu berita tersebut menerusi laman Instagram semalam.

IKLAN

“Ya, ini anak saya cuma saya tidak melahirkannya.

“Kini umurnya genap sebulan 24 hari. Terima kasih atas doa-doa anda buat saya sekeluarga,” tulisnya menjawab soalan-soalan peminat di Insta Story.

Mulianya Hati Elyana, Dah Sebulan Ambil Anak Angkat Istimewa Hidap Sindrom Down

IKLAN

Hasil perkahwinan Elyana bersama suami, Khairul Anuar Husin pada 2010 telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Cinta Sumayyah yang kini berusia tujuh tahun.

Terdahulu, penyanyi lagu Tak Tercapai Akalmu ini mengakui pernah hamil anak kedua namun terpaksa digugurkan kerana komplikasi penyakit kanser yang dihadapinya dikhuatiri akan membahayakan diri dan bayi yang dikandung.

Mulianya Hati Elyana, Dah Sebulan Ambil Anak Angkat Istimewa Hidap Sindrom Down

IKLAN

MW: Tahniah buat Elyana kerana berani buat keputusan ambil anak angkat sindrom down. Semoga Elyana semakin sihat dan bayi membesar dengan sempurna, memberi kebahagiaan serta melimpahkan rezeki melimpah ruah buat keluarga.

Baca Disini:

“Pening, Mual, Lesu, Rasa Nak Muntah” Elyana Kongsi Perasaan Kesan Buat Rawatan Radioterapi

Sumber: Kosmo & ElyanaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI