Tidak dapat bayangkan bagaimana perasaan seseorang individu yang hilang upaya untuk kembali bekerja seseperti sedia kala.

Tentunya akan mengalami kerumitan, kesukaran dan kesusahan kerana dirinya tidak lagi seperti dulu. Mula fikir tanggapan orang lain terhadap dirinya dan bagaimana ingin pastikan dirinya mampu lakukan seperti sebelum ini dan memberi kepercayaan pada rakan sekerja yang lain.

Itulah yang ingin dikupaskan oleh PERKESO dalam program terbarunya tentang bagaimana ‘luar biasa’nya ndividu yang hilang upaya untuk kembali bekerja seperti biasa.

Mengulas lebih lanjut tentang ‘LUAR BIASA’ ini, Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) menerbitkan program realiti televisyen dengan mengetengahkan kisah dan pengalaman individu hilang upaya yang dapat kembali bekerja setelah mengikuti Program Return To Work (RTW) PERKESO.

Hilang Upaya, Selami Kisah Suka Duka

Program ‘LUAR BIASA’ menyelami kisah suka dan duka peserta Program RTW yang juga merupakan Orang Berinsurans (OB) PERKESO apabila diduga dengan masalah kecacatan kekal seperti kelumpuhan dan amputasi pada anggota badan akibat kemalangan atau faktor kesihatan.

‘Luar Biasa’, Kembalikan  Senyuman Individu Hilang Upaya Untuk Bekerja, Program Terbaru PERKESO

IKLAN
Ketua Eksekutif PERKESO, Datuk Seri Dr Mohammed Azman Aziz Mohammed

 

Walaupun diuji, mereka bangkit mendepani setiap kekurangan dengan sokongan dan bimbingan yang diberikan melalui Program RTW PERKESO.

Berkonsepkan sesi bual bicara santai dengan unsur sketsa, program televisyen 13 episod ini menggandingkan dua selebriti terkenal tanah air, Norman Hakim dan Shiha Zikir sebagai pasangan pengacara.

IKLAN

Pengav

‘Luar Biasa’, Kembalikan  Senyuman Individu Hilang Upaya Untuk Bekerja, Program Terbaru PERKESOPengacara untuk program ‘Luar Biasa’, Norman Hakim dan Shiha Zikir. 

Sesi perbincangan dalam setiap episod mengetengahkan beberapa topik diskusi yang menarik dan pelbagai bersama barisan tetamu jemputan yang terdiri daripada pakar, selebriti dan pengurusan kanan PERKESO. Selain itu, program ini tureut menyediakan maklumat terkini berkaitan skim-skim perlindungan dan inisiatif terbaharu PERKESO kepada penonton.

IKLAN
‘Luar Biasa’, Kembalikan  Senyuman Individu Hilang Upaya Untuk Bekerja, Program Terbaru PERKESOSesi pemulihan di Pusat Rehabilitasi PERKESO

 

Jangan lupa menyaksikan program ‘LUAR BIASA’ yabg disiarkan setiap Jumaat, jm 9.00 malam di Astro Prima (SD) 125 dan Astro Prima HD 105.

Bagi yang terlepas untuk menonton program ini di televisyen, ia juga boleh ditonton di saluran YouTube rasmi PERKESO.

PERKESO menerusi Program RTW juga telah berjaya menerbitkan sebanyak 3 program televisyen lain sebelum ini iaitu program ‘DAHSYATNYA PERKESO’ (2016), ‘INSPIRASI HARAPAN’ (2017) dan ‘BANGKIT #PERKESOPRIHATIN’ (2018)

‘Luar Biasa’, Kembalikan  Senyuman Individu Hilang Upaya Untuk Bekerja, Program Terbaru PERKESOHos bersama Ketua Eksekutif PERKESO dan Penerbit PERKESO
Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI