Isteri solehah tak perlu manja sepanjang masa. Wanita memang terkenal dengan sikap manja. Namun sebagai isteri tidak perlulah nak bermanja sepanjang masa. Paling penting kekalkan ya, sifat malu yang ada dalam diri anda.

Kehidupan berumahtangga sememangnya penuh onak dan duri. Hanya suami dan isteri yang mampu mencorakkan agar perkahwinan dilimpahi bahagia.

Komen Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Isteri Solehah Tak Perlu Manja Sepanjang Masa

 

Isteri Solehah Tak Perlu Manja Sepanjang Masa “Kekalkan Sifat Malu Dalam Diri Wanita”

Seperti mana yang dikongsikan oleh Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah menerusi akaun Facebooknya, isteri solehah tidak perlu bermanja dengan suami sepanjang masa.

Malah beliau yang biasa bahasakan diri dengan panggalan Tok Abah juga memberi tip yang boleh diamalkan oleh para isteri agar dapat menawan hati suami.

“Semoga catatan dan pesan Tok Abah ini, para isteri ambil perhatian dan jalankan tanggungjawab kalian sebaiknya ya;

Isteri solehah tak perlu manja sepanjang masa, cukup lakukan 10 hal ini untuk pikat hati suami:

  1. Temankan suami makan walaupun kamu sudah makan. Ramai suami rasa terbiar dan bersendirian selalu. Amalkan makan bersama suami sambil kamu sendiri boleh lihat dia menikmati juadah dari air tanganmu sendiri.
  2. Pandang suami dengan lemah lembut, senyum, kata yang manis, sentuh dengan mesra dan peluk dia semasa pergi dan pulang kerja.
  3. Rawat suami dengan penuh kasih sayang semasa dia sakit. Sentuhan dan kata-kata manis mampu bertindak sebagai penawar yang mujarab.
  4. Mengalahlah pada suami bagi perkara yang harus. Suami kadangkala rasa kecewa kalau kamu terlalu lantang atau melawan katanya.
  5. Tutup diri kamu daripada sebarang lelaki lain. Pastikan menutup aurat dengan sempurna dan jaga batas perbualan dengan bijaksana.
  6. Berterima kasihlah dengan suami walaupun hal sekecil-kecilnya.
  7. Ramai penghuni neraka adalah dari wanita yang menyumpah seranah dan tidak bersyukur kepada suami mereka. Elak daripada khianat atau sabotaj suami.
  8. Kejutkan suami untuk solat tahajud dan isteri juga turut melakukannya bersama-sama. Ia adalah amalan yang dapat mengharmonikan rumahtangga serta menerangkan kubur.
  9. Kekalkan sifat malu dalam diri wanita. Wanita yang hilang sifat ini adalah mereka yang hilang martabat dan maruah diri.
  10. Bila suami pulang kerja, beri dia rehat 30 minit. Usah terus menerus terjahnya dengan pelbagai soalan. Bawakan air dan beri urutan untuk dirinya tenang dan berehat,” kongsi Tok Abah.

Baca Disini : Isteri Manja Ke Garang Tetaplah Dia Paling Banyak Berkorban Untuk Suaminya

Wahai Suami Bila Dah Senang, Yang Lama Jangan Di Buang! Tolonglah Bahagiakanlah Isteri Tersayang

IKLAN

“Suami Pun Kena Main Peranan & Hargai Pengorbanan isteri” Komen Warganet 

Menerusi ruangan komen ramai yang bersetuju dengan nasihat Tok Abah.

Isteri Solehah Tak Perlu Manja Sepanjang Masa “Kekalkan Sifat Malu Dalam Diri Wanita” Isteri Solehah Tak Perlu Manja Sepanjang Masa “Kekalkan Sifat Malu Dalam Diri Wanita”

Mingguan Wanita : Benar tu wanita juga punya ada harga diri dan perlu kekalkan sifat malu. 

Sumber : Facebook Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina

IKLAN

JEANS BURUK JANGAN BUANG, SERTAI KELAS JAHITAN MW & EPAL

Isteri Solehah Tak Perlu Manja Sepanjang Masa “Kekalkan Sifat Malu Dalam Diri Wanita”

Jom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

IKLAN

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag

Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag

Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif

#sewingworldgallery