Mungkin ada sesetengah orang boleh nampak pada raut wajah seorang isteri. Adakah pasangan itu bahagia atau sebaliknya. Tak kurang juga isteri nampak awet muda dan sentiasa dalam keadaan bahagia. Kita tak tahu betul atau tidak kebenarannya.

Sebenarnya, aura kebahagiaan dan isteri nampak awet muda ada benarnya yang menunjukkan dia sedang bahagia bersama pasangan dan keluarganya. Cubalah tanya.

Sedangkan, isteri yang tidak bahagia dan rasa seperti ada masalah, kita boleh tengok dari raut wajahnya yang tidak ceria dan tak gembira. Percayalah, kalau isteri gembira, apa sahaja yang dia buat penuh dengan hati yang berbunga-bunga.

Seperti apa yang dikongsikan oleh Rohana Saad tentang aura kebahagiaan seorang isteri yang kita boleh tengok dari raut wajahnya. Percayalah!

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Tiada Duit Bukan Tak Bahagia, Jadi Isteri Jangan Malu Minta Duit Suami

Bila Bahagiakan Isteri, Allah Akan Lancarkan Rezeki & Mudahkan Urusan Suami

Info Lebih Menarik DI SINI

Nampak Awet Muda – Serlah Aura Kebahagiaan

AURA KEBAHAGIAAN TIDAK BOLEH DIBOHONGI

IKLAN

Lelaki kalau tidak pandai menghargai wanita, maka dalam perlahan ia akan belajar hidup sendirian. Malah, lelaki yang tidak pandai memberi pujian, maka dalam perlahan ia akan merasakan hidup penuh kegersangan.

Wanita itu suka bermanja-manja, dipuji, dihargai kerana wanita dilahir dengan kelembutan dan dibesarkan dengan kasih sayang sepenuh hati dari kedua ibu bapanya.

Sebab itulah, wanita yang bahagia setelah menikah akan cenderung awet muda, mukanya cerah dan senyumannya selalu segar dilihat. Aura kebahagiaan tidak boleh dibohongi.

Wanita yang setelah menikah hidupnya susah dan menderita, maka ia kelihatan lebih tua dan wajahnya kusam. Itulah pentingnya perlu menjaga mood kebahagiaan dalam kehidupan berumah tangga.

Hargai & Sayangi Isteri

Wahai lelaki, wanita yang selalu ada buatmu itu hanya ingin dimengerti, hanya ingin dihargai juga disayangi, sebagaimana dia menyayangimu tanpa diminta. Jika mampu selalu ada, jangan dirimu sering tiada.

IKLAN

Jangan engkau pandang isterimu sebelah mata, sebab engkau tidak akan pernah mengetahui bagaimana kebolehan seorang wanita jika keadaannya sudah terdesak. Usah paksa dia mengambil keputusan tegas, engkau yang membuat dia bersikap demikian.

Ketahuilah, wanita itu sangat mencintai kedamaian dan kelembutan, ia begitu mengharap kasih sayang. Oleh itu, jangan engkau kotori kebaikannya dengan kebencian, kekasaran dan kezaliman. Kehidupan antara lelaki dan wanita di dalamnya ada aneka rasa dalam kehidupan, pahit manis, air mata, kebahagiaan. Malah di dalamnya juga luas dengan derita berpanjangan.

Hanya pasangan suami isteri yang bersatu hati akan menemukan pelbagai keindahan hidup. Sementara jika hidup sendiri-sendiri, maka membuat hidup menderita.

Utamakan kebahagiaan isterimu. Jika engkau tidak sanggup membuatnya bahagia, paling tidak jangan pernah membuatnya menitiskan air mata.

Isterimu adalah mahkotamu dan kebahagiaan hidupmu yang sesungguhnya, maka jagalah dia dengan penuh tanggungjawab. Perhatikan para suami yang berjaya, hebat, mudah senyum dah cerah wajahnya.

IKLAN

Kebanyakan mereka adalah suami yang memuliakan isterinya dan sangat menjaga perasaan isterinya. Perhatian dan penuh tanggungjawab yang diberikan kepada sang isteri akhirnya memudahkan rezekinya dan ALLAH SWT berkati hidupnya.

MW: Moga setiap suami isteri diberi kebahagiaan yang berpanjangan. Aamiin.

Sumber: Rohana Saad

Bangkit Wanita Mingguan Wanita
Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Tudiaaaaaaa..antara webinar yang sedang berlangsung. Nak daftar sebagai peserta boleh ke toko.ideaktiv.com

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI