Corndog berulat dijual di tapak pesra, wanita kongsi dua adik muntah teruk lepas makan. Kebersihan amat dititik beratkan dalam penyediaan makanan. Ini kerana makanan yang tercemar bukan saja boleh mengakibatkan keracunan teruk malah boleh membawa maut jika kuman sudah tersebar.

Satu perkongsian dari Nor Fazilah berasal dari Serian, Sarawak mengenai corndog berulat yang dijual di tapak pesta pasti membuatkan kita berasa loga tatkala melihatnya. Ini kerana ulat-ulat yang disalut corndog itu cukup besar sekali.

Corndog Berulat Dijual Di Tapak Pesta

Mengakui ianya dibeli di sebuah tapak pesta pada harga RM10 untuk dua batang corndog itu, jelas Nor Fazilah, dua adiknya dikejarkan ke klinik selepas mengalami muntah teruk selepas termakan corndog berulat itu.

Dari gambar dikongsikannya, jelas ulatnya sangat besar-besar dan amat menjijikan.

Corndog Berulat Dijual Di Tapak Pesta, Wanita Kongsi Dua Adik Muntah Teruk Lepas Makan
Ingat nasi tapi rupanya ulat besar-besar pada corndog dibelinya

Selepas kes ini viral, Nor Fazilah akui ada yang seakan tidak berpuas hati apabila dirinya berkongsi gambar corndog berulat itu.

Namun katanya, tiada niatnya sama sekali untuk memburuk-burukkan peniaga sebaliknya meminta agar mereka menjaga kebersihan apabila berkaitan dengan makanan.

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :Maggi Saya Kutip & Suap Ke Mulut Anak”, Isteri Gaji RM10 Sehari Sedih Suami Kaki Dadah Sepak Makanan

‘Duit ‘Berkepok’ Dalam Bank, Anak Makan Lauk Telur’, Janganlah Berkira & Kedekut Bab Makanan

Bukan Geli Cuma Alahan, Setiap Kali Makan Nasi Sakit Perut, Timbul Bintik Merah

Wanita Kongsi Dua Adik Muntah Teruk Lepas Makan

Jelas Nor Fazilah, dia sudah menurunkan posting gambar corndog yang dikongsikannya namun katanya dia tiada niat untuk menyinggung perasaan sesiapa berkaitan kes corndog berkenaan.

IKLAN

Katanya, adiknya telah pun menerima rawatan di klinik akibat muntah dan sakit perut keterlaluan, malah pihak klinik pun dah siap ambil gambar corndog yang berulat itu.

“Saya bukan menghukum orang tapi jika kena pada keluarga kita, ia pasti terasa juga,” katanya yang memaklumkan laporan polis juga telah dibuat berkaitan hal ini. Ini berikutan ada komen-komen yang dilihat agak negetif selepas kes ini menjadi viral.

IKLAN

Apa pun, jagalah kebersihan saat penyediaan makanan kerana ianya sangat penting.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Anak semakin gembira Elyana kembali menjalankan tanggungjawab sebagai ibu. Terkini wanita tabah ini sedia harungi rawatan untuk melawan semula penyakit kansernya. Semoga yang baik-baik aje untuk Elyana nanti..