Usia bukanlah penghalang bagi supermodel Naomi Campbell apabila dia selamat lahirkan anak pertama pada usia 50 tahun. Ternyata lebih baik terlambat daripada tiada. Paling penting kedua-duanya selamat.

Naomi Campbell yang sering memperaga jenama-jenama terkenal dunia. Dengan keunikan wajah dan sosok tinggi lampai, tidak hairanlah wanita kelahiran Britain itu mampu bertahan di pentas peragaan lebih tiga dekad.

Usia Bukan Penghalang

Sesuatu yang mengujakan, model berkulit gelap tersebut berkongsi khabar gembira apabila bergelar ibu pada usianya mencecah 50 tahun. Momen manis dikongsikan wanita berdarah kacukan Tunisia di laman sosial Instagram.

Dalam hantaran tersebut, Campbell menitipkan foto mempamerkan kaki kecil puteri kesayangannya berserta kapsyen yang menggambarkan keterujaannya memiliki anak sulung.

Bukan Penghalang, Supermodel Naomi Campbell Selamat Lahirkan Anak Pertama Pada Usia 50 Tahun

“Si kecil ini telah memilih saya sebagai ibunya. Saya berasa sangat dihormati kerana diberi peluang untuk memiliki jiwa manis ini dalam hidup saya.

“Tiada kata-kata yang dapat saya ucapkan tentang ikatan kasih sayang antara saya dengan ‘malaikat’ kecil ini,” tulisnya.

Supermodel Naomi Campbell Selamat Lahirkan Anak Pertama Pada Usia 50 Tahun

Dalam laporan Mirror.com, Campbell kini tinggal bersama pasangannya di Amerika Syarikat (AS) sejak awal tahun lalu ketika negara tersebut melaksanakan perintah berkurung ekoran pandemik Covid-19.

Campbell yang dilahirkan pada 22 Mei 1970 menjalani kehidupan bahagia bersama pasangan sejak awal kehamilan hingga beliau selamat bersalin.Bukan Penghalang, Supermodel Naomi Campbell Selamat Lahirkan Anak Pertama Pada Usia 50 Tahun

IKLAN

Model yang sering bekerjasama dengan jenama besar seperti Marc Jacobs, Yves Saint Laurent, Chloé, Diane Von Furstenberg, Prada, Chanel, Givenchy dan Dolce & Gabbana itu sudah mula memikirkan tentang pada masa hadapan sehingga memasang impian memiliki sebuah keluarga bahagia.

Malah, ada sumber yang menyatakan sudah 10 tahun model itu menyimpan impian menjadi ibu.Bukan Penghalang, Supermodel Naomi Campbell Selamat Lahirkan Anak Pertama Pada Usia 50 TahunBaca Juga Di sini:

Bersyukur Rasai Kehamilan & Melahirkan Anakanda, “Terima Kasih Setiap Doa Dipanjatkan” Datuk Siti

Siti Sarah Hamil “Lepas 6 Tahun Melahirkan Matin, Rezeki Merasai Detik Kehamilan Baru”

Isteri Berhak Tentukan Jumlah Anak, Kalau Nak Keluarga Bahagia

Bukan Kehamilan Luar Biasa

Kehamilan pada lewat usia bukanlah sesuatu yang luar biasa. Sebelum ini, dunia pernah dikejutkan dengan berita seorang wanita India melahirkan bayi lelaki pada usia 70 tahun menerusi kaedah persenyawaan in vitro (IVF).

IKLAN

Kehamilan bergantung kepada tahap kesuburan wanita walaupun pada usia agak lewat. Cuma bilangan telur wanita yang berkualiti seiring peningkatan usia dan ovari akan berhenti menghasilkan telur apabila terputus haid.

Namun, kehamilan tidak mustahil meskipun sudah berusia kerana terdapat segelintir wanita ‘usia senja’ berpeluang hamil dan melahirkan anak dengan selamat.

Bukan Penghalang, Supermodel Naomi Campbell Selamat Lahirkan Anak Pertama Pada Usia 50 Tahun

MW: Pendek kata, usia wanita bukanlah halangan untuk seseorang melahirkan anak. Namun negitu mengandung di usia agak lewat menimbulkan beberapa risiko dan mak-mak perlu lebih berjaga-jaga serta perlu merujuk doktor.

Sumber: Sinar Plus/ mirror.com/ Instagram Naomi Campbell

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Bukan Penghalang, Supermodel Naomi Campbell Selamat Lahirkan Anak Pertama Pada Usia 50 Tahun

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Bukan Penghalang, Supermodel Naomi Campbell Selamat Lahirkan Anak Pertama Pada Usia 50 Tahun

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI