nora danish

Setiap wanita memiliki kisah pengalaman mengandung yang berbeza-berbeza. Ada yang diulit bahagia, tidak kurang juga dihimpit dengan seribu satu ujian yang adakalanya tidak tertanggung perasaan sepanjang tempoh kehamilan! Namun kehidupan harus diteruskan, perlu kuat demi insan kecil yang berada didalam rahim serta mengharap kasih sayang apabila dilahirkan.

Ramai yang mengetahui episod duka yang pernah dilalui oleh pelakon kecil molek, berbakat besar Nora Mohd Danish Hanif, 36 atau lebih dikenali dengan nama Nora Danish suatu ketika dahulu.Pernah mengalami perpisahan sewaktu melalui tempoh kehamilan ternyata dugaan yang hebat buat pelakon ini.

Namun kini, awan mendung telah berarak pergi, meninggalkan sang pelangi yang menyinari kehidupan pelakon ini. Pelakon yang terkenal dengan sitcom PUTERI ini telah berkahwin dengan cinta hatinya Nedim Nazri pada Mac 2017 dan pasangan ini dikurniakan dengan cahayamata yang comel Mohamed Neqayl Nedim 11 bulan.

Sempena ulangtahun kelahiran anak sulungnya, Putra Rayqal Ramli kesepuluh tahun, pada 7 Januari, Nora ada berkongsi curahan hatinya didalam instagram beliau baru-baru ini.

Berikut perkongsian yang dikongsikan;

7th January 2009 at 11.40pm he was born. Putra Rayqal Ramli , the name Rayqal was given by his daddy. Yusuff was the actual plan but somehow saya akur dengan nama itu.

When he was born , i was 26 years old. Membesarkan Rayqal dengan sendiri bersama bantuan my mother’s , Mama & Mummy @rajanoora, merekalah suami saya ketika itu. From day one I did my check up mummy teman, sampailah masuk labour room nak melahirkan. I remembered my first argument that I had with mummy when Rayqal was still dalam pantang, mummy insisted untuk Rayqal tido Di rumah mummy & I was so upset. Hahah.

Those days. Kalau semua nak tawu, Rayqal loves his Tah & Atok first , baru mommy dia n the rest. Heheh. That shows how much love Tah & Atok curahkan. & I am so blessed. Syukur sangat. Sebab tu pertalian antara kami tidak pernah putus walau macam mana pun. Cuz we are more like a family then ex in laws.

Pernah Sangat Lemah & Menangis Setiap Hari

To tell u the truth, i was weak , so weak semasa mengandungkan Qal. I cried every single day. & at the same time I needed to be strong for my baby, my fans,my family yang selalu support me day & night. I was lost. I had nightmares, i cudnt sleep well. I prayed everyday , baca yasin every solat & mama had to give me air to drink from Ustaz Harun Din just to make sure that I akan ok & will be ok. Something that I don’t want anyone in this world to experience.

And Alhamdullilah , all that disappeared when I saw him, my putra for the first time , I held him tight, & he opened his little sepet eyes n looked at me while I fed him. Then I realised..He is the reason. He is why! He is my kekuatan! He is my Anugerah! He is the love of my life & that time i know straight away that I will be OK!

Rayqal’s father (Jejai) & me, will always be a good friend, cuz we both know what is the best for the both of us. Semasa mahkamah nak bercerai pun kita boleh gelak gelak cuz ketawa kan orang lain dalam kandang mahkamah. Our relationship is one in a mil. Hahahha. Bro for life !

Ujian Jadikan Diri Kita Lebih Baik, Hadapi Dengan Senyuman

I sedar & belajar banyak dalam Hal ini, Allah akan duga kita , mungkin sampai tidak tertanggung , tetapi ujian itulah yang akan buat kita jadi lebih baik di masa akan datang.

I am better now , I am stronger , selalu bersyukur, tak cepat melatah, selalu berfikiran positive , fikir Yang baik tentang orang lain, semua kerana PENGALAMAN.

Jadi setiap apa yang terjadi dalam diri kita, kita hadapi dengan senyuman & sentiasa berfikir, Ada… nanti di depan sana…. KEBAHAGIAAN. InsyaAllah.

Harapkan Kebahagiaan Anak Dunia Akhirat

And about this cheeky loving caring boy , Rayqal. He is a blessing..Dia la teman saya kesana kesini Dan layan my sewelness before I met my Nedim, imamku. U can tell from the pictures i posted.Thank u God for giving me this angel. Tidak ada lain yang saya mintak selain kebahagian buat anak anak saya dunia dan akhirat.Thank u all for ur wishes & prayers for my Teen baby.

MW: Tersentuh hati apabila membaca curahan hati Nora Danish ini pada anak kesayangan. Benar, siapa sangka ujian dan dugaan yang pernah dihadapi menjadikan diri lebih kuat malah memberi sinar kebahagian buat pelakon ini kini. Selamat Hari Lahir Putra Rayqal Ramli, semoga menjadi anak yang soleh dan menggembirakan hati mak dan ayah!

Sumber: Instagram Nora Danish

Jangan Lupa Komen

komen