Apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. Mungkin jika pernikahan in diteruskan, perkahwinan yang dibina tidak bahagia atau terhenti di tengah jalan.

Bakal suami tak nak kahwin, akad nikah dibatalkan.’ Sedihnya bila segala persiapan sudah siap. Namun itulah kenyataan yang perlu wanita ini terima.

Benarlah bukan mudah menerima takdir seberat ini, tetapi sebagai hamba-Nya kita perlu percaya, apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. Mungkin jika pernikahan in diteruskan, perkahwinan yang dibina tidak bahagia atau terhenti di tengah jalan.

Artikel Berkaitan: Kalau Perkahwinan Lebih Banyak Mudarat Daripada Kebaikan Jika Diteruskan, Mungkin Perpisahan Jalan Terbaik

Bakal Suami Tak Nak Kahwin

Pelamin anganku musnah. Itu gambaran nasib seorang wanita yang terpaksa melupakan impian bergelar isteri, semalam.

Menerusi perkongsian di laman sosial, wanita itu yang dikenali sebagai Nur Ain berkata, dia sepatutnya melangsungkan perkahwinan semalam namun ia dibatalkan tiga hari sebelumnya.

Menurutnya, segala persiapan untuk kenduri termasuk cincin hantaran sudah disiapkan namun ia terpaksa dilupakan.

Akad Nikah DiBatalkan

“Dukacita memaklumkan, akad nikah saya yang sepatutnya berlangsung 24/7/2022 dibatalkan,” katanya yang menggunakan akaun Instagram @ainqomart_.

IKLAN

Malah, berdasarkan tangkap layar bersama individu dipercayai abang lelaki itu, keluarga pihak lelaki mendakwa tidak mengetahui tunangnya itu sepatutnya bernikah, semalam.

Baca Juga Di Sini:

10 Bulan Kahwin, Baru Tahu SUAMI; Sebenarnya Bukan Lelaki!

“Kalau Ada Jodoh Semestinya Sebagai Ibu Kami Gembira” Nurul Doakan Terbaik Buat Anak Sulungnya

Cedera Di Muka 5 Hari Sebelum Ijab Kabul.” Bakal Suami Tidak Terfikir Tangguh Majlis

IKLAN

Sedihnya Bila Segala

“Sebenarnya kita orang (Nur Ain dan bekas tunang) dah buat semua borang dan ‘deal’ dengan baba Ain sekali. Lulus akad 24 hari bulan ini. Kenduri Ain dah set up (uruskan). Tiba-tiba hari ini Ude (merujuk bekas teman lelakinya) cakap cancel (batal), Ude tak nak kahwin,” kata mesej menerusi tangkap layar itu.

Menurut Nur Ain, segala perbelanjaan untuk persiapan perkahwinan digunakan hasil daripada pendapatannya termasuk menempah jurufoto pada majlis berkenaan.

Persiapan Sudah Siap

Sebagai ganti kepada kerugian yang dialami daripada pembatalan itu, bekas tunangnya tidak menuntut kembali cincin pertunangan dan pernikahan mereka.

Selain itu, perkongsiannya di TikTok mendapat 1.3 juta tontonan dan ramai yang memberikan kata-kata semangat kepada wanita terbabit.

IKLAN

“Mungkin bukan jodoh awak, sakit tak jadi kahwin itu tidak seteruk sakit salah pilih suami. Semoga Allah gantikan dengan lebih baik lepas ini untuk awak,” kata seorang netizen.

Mingguan Wanita : Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Semoga wanita ini tabah untuk melalui hari-hari mendatang dan menemui lelaki terbaik untuk dijadikan pasangan hidup. Insyallah.

Sumber : myMetro

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :
https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI