Anak meninggal di rumah pengasuh, bapa minta siasatan telus kematian anak kembar. Saat paling menyedihkan bila diuji dengan kehilangan orang tersayang. Ia satu kehilangan yang abadi dan sukar dicari ganti.

Anak Meninggal Di Rumah Pengasuh

Seorang bapa, Abdur Rahman Abdullah meminta satu siasatan telus dari pihak berkuasa mengenai kematian anak tunggalnya di rumah pengasuh pada 9 Mei lalu.

Ini kerana walau redha dengan ujian menimpa anak kembarnya (seorang lagi meninggal selepas 9 hari  dilahirkan akibat pendarahan otak) namun dia tidak mahu nasib sama menimpa anak orang lain jika benar wujunya kecuaian semasa pengasuhan terjadi.

Dalam satu perkongsian di fbnya, Abdur Rahman berkata, anaknya meninggal di tempat pengasuh

Bapa Minta Siasatan Telus Kematian Anak Kembar

Kongsinya, Salam semua.

Beberapa bulan lepas saya dan isteri saya Alynn Syaz ada membuat satu posting untuk mencari pengasuh untuk anak saya yang berumur 3 bulan lebih di area Bandar Sunway. Melalui posting saya, saya sudah bertemu dengan pengasuh di area berdekatan rumah saya.

Kami ada berjumpa dengan pengasuh di rumah pengasuh tersebut untuk melihat di sekeliling rumah pengasuh itu, kawasan dalam rumah nampak ok dan saya “DIBERITAHU” bahawa dia mengasuh bersama adiknya (2 baby termasuk baby saya).

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Sempat Pakaikan Baju Raya, Kenangan Terakhir Sebelum Anak Meninggal

Dakwa Tekanan Perasaan, Ibu Tekup & Cekik Anak Sampai Mati Selepas Bermalam Dengan Kekasih

Polis Miliki Audi A8 RM1.05 Juta & Punya Isteri Dua, Kes Terbongkar Selepas Kematian Seorang Mahasiswi

Demi Palsukan Kematian Sendiri, Tergamak Bunuh Wanita Lain Muka Seiras!

IKLAN

Paha Bayi Patah Dua, Satu Lagi Kes Kecuaian Di Rumah Pengasuh

Selepas 5 hari (tak termasuk 3 hari percubaan) saya menghantar baby ke rumah pengasuh dan pada 9hb Mei, anak saya telah meninggal dunia di rumah pengasuh itu.

Kehilangan anak saya sangat menyakitkan, lagi-lagi pada isteri saya. Kami telah pun membuat report polis dan kes ini dalam siasatan. Semoga Allah menegakkan keadilan demi anak kesayangan kami, in shaa allah. Kami berharap perkara seperti ini tidak akan terjadi kepada orang lain.

IKLAN

P/S: Anak kami kembar. Adiknya meninggal dunia 9 hari selepas dilahirkan di Hospital di kelantan, disebabkan oleh pendarahan dalam otak. Kes pengasuh ini adalah kakaknya pula.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Ain Edruce dikecam terlampau kasar dengan suami? Betul atau hanya sekadar gurauan dalam hubungan?

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI