Memotong kuku merupakan antara rutin mingguan yang ramai lakukan sebagai salah satu cara untuk menjaga kebersihan diri. Namun ia sama sekali bukan rutin bagi seorang Jururias Kuku dari Cordelia ‘Dee Dee’ Adams yang menyimpan kuku selama 30 tahun menyifatkan dia tidak menyesal menyimpan kuku sepanjang 12 inci walaupun segelintir orang ramai menanyakan soalan ‘tidak sopan’ atau ‘geli’ terhadapnya.

Simpan Kuku Sejak 1989

Laman berita Oddity Central melaporkan, Cordelia yang mula menyimpan kuku sejak tahun 1989 ketika menjadi jururias kuku menyatakan dia sudah terbiasa melakukan semua kerja seharian di rumah tanpa mematahkan kuku panjangnya itu.

“Perkara yang seronok apabila anda menjadi perhatian kerana mempunyai kuku panjang yang luar biasa,” kata Cordelia yang memberitahu Truly dan menambah perkara paling tidak disukainya apabila orang ramai menanyakan soalan ‘tidak sopan’ seperti bagaimana dia menjaga diri atau makan menggunakan kukunya.

Wanita Simpan KUKU Panjang 12 Inci, 30 Tahun Tak Pernah Potong!

Lakukan Kerja Harian Seperti Biasa

Wanita yang berasal dari Indiana, Amerika Syarikat (AS) menyatakan semasa mula menjaga kuku menjadi panjang seperti hari ini, dia telah melakukan semua kerja harian seperti orang lain tanpa merosakkan ‘khazanah’ pentingnya itu.

Wanita Simpan KUKU Panjang 12 Inci, 30 Tahun Tak Pernah Potong!

IKLAN

Malah, Cordelia sudah mahir belajar cara menulis, memandu kereta dan memegang barangan di tangannya meskipun sepuluh kukunya kelihatan terjurai semasa melakukan aktiviti tersebut.

“Kadang-kadang kuku menghalang pandangan mata, jadi jika saya hendak memegang sesuatu, semua yang dipegang itu seperti hilang akibat terlindung daripada kuku,” katanya.

Walaupun wanita itu boleh melakukan banyak benda seperti orang lain, dia masih perlu membiasakan diri untuk menyeret jari untuk menjawab penggilan telefon, menaip mesej dan membasuh baju demi menjadikan hidupnya lebih selesa.

Wanita Simpan KUKU Panjang 12 Inci, 30 Tahun Tak Pernah Potong!

IKLAN

Mesti Baca:Rambut Panjang 6 Meter,TAK PERNAH Potong & Cuci Selama 64 Tahun!

Baca Lagi Di Sini:Salun Kecantikan Tawar Perkhidmatan Kuku MIKROCIP Masukkan Data Peribadi

Artikel Menarik:Potong Kuku Pasangan Beri Bonding Sangat Kuat, Ikat Hubungan Kasih Sayang!

IKLAN

Mingguan Wanita: Macam-macam hal. Bagaimanalah agaknya boleh simpan kuku yang sangat panjang dan tak pernah potong selama 30 tahun. Rasanya kerja-kerja harian pastinya terbatas, malah paling penting kebersihan diri pasti terabai.

Sumber: Sinar Harian, Latest UK News

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita
TikTok: https://tiktok.com/@mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI