arif

Berderau darah melihat rakaman video yang dikongsikan oleh Asyraf Khalid,26 yang merupakan anak tiri kepada penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza baru-baru ini.

Video yang dimuat naik didalam akaun instagram anaknya, Arif Jiwa Asyraf menunjukkan anak lelaki comel pasangan ini, hampir terjerumus didalam baldi yang berisi air ketika sedang membantu mencuci kereta! Mujur tindakan pantas ibunya Tya Arifin,25 berjaya menyelamatkan anak kesayangan daripada insiden tidak diingini yang mungkin boleh berlaku.

Ibuuuu @tyaarifinnw help meeee

A post shared by Arif Jiwa Asyraf (@arifjiwaasyraf) on

Namun disebalik kejadian tersebut, reaksi spontan Tya yang mencampak span serta merta serta mengelap buih-buih yang ada pada muka anaknya dengan kain yang dipakai mendapat perhatian ramai.Ramai yang memuji tindakan pantas yang dilakukan oleh Tya ini.

fara_jamal Good reaction time tya and a mother’s quick rescue pakai apa yang ada untuk quickly get rid of the buih on his face..tapi si gendut ni cute sangat.

randynaingolan Memang ibu selalu yang pertama… Tengok anak dalam bahaya, sponge pun dilemparnya.

alwinauti_sunardi tak tau nak kesian ke nak gelak..tapi ibu @tyaarifinnw memang superb & stail betul lap muka arif pakai kain camtu je.

IKLAN

thehouseofsongket1710 Ibu yang begitu muda tapi the way you treat your son proves that you are really matured @tyaarifinnw even an older woman can’t be like you. Such a good influence.

linsulaimanukm Saya rasa sebak tengok reaksi spontan Tya..She is a good mom.

lina_shazwani Aduhai @arifjiwaasyraf berderau jantung onty… Memang mom always a hero la. Tabik @tyaarifinnw

anisfarhin Ya Allahh risaunyaaa ingatkan dia tengah sorang. Nasib mommyyy jaga dekat boleh terus tolong and perut juga tolong hihi

IKLAN

Disamping itu, ada juga yang menitipkan pesanan agar Tya agar lebih berhati-hati ketika mencuci kereta, sentiasa berwaspada dan jangan biarkan anak bermain dengan air sendirian.

mon_rossamira_rahman Alhamdulilah.nasib baik ibu cepat nampak dan ada dekat situ..jika tak ada boleh lemas… hati-hati ye.. anyway so cute dia tolong ibu cuci kereta dan main-main air sabun. Perut gendut sangkut kat baldi hehee

IKLAN

ctnuraini_ Sempoi la tya!! By the way, hati-hati ya. Jangan dibiar anak dengan air.

syira_is Jangan ambil mudah ye. Anak kawan saya meninggal sebab lemas dalam baldi macam ini lah. Waktu itu usianya sama dengan arif ni. Semoga lebih berhati-hati.

sherynjaafar Alhamdulillah selamat. Hati-hati kerana kejadian baby lemas dalam baldi banyak berlaku tanpa pengawasan orang dewasa.

Memang risau sebab banyak terjadi insiden bayi lemas dalam baldi akibat tanpa pengawasan orang dewasa ni.Mohon mak ayah lebih berhati-hati dan pantau pergerakan anak-anak terutamanya yang masih kecil dan gemar bermain air.

Pasangan bahagia ini berkahwin pada November 2015 dan telah 3 tahun mendirikan rumahtangga.Asyraf dan Tya memang sering berkongsi keletah dan gambar-gambar comel anak lelaki mereka, Arif Jiwa yang kini berumur 1 tahun 3 bulan didalam akaun instagramnya yang telah mencecah 518 ribu pengikut.

Sumber:Instagram Arif Jiwa Asyraf