Dalam sehari, rasanya mak-mak mesti tak cukup masa nak mengemas rumah. Itu belum lagi memasak untuk keluarga. Kadang-kadang barang keperluan rumah pun ada yang separuh dalam bilik stor, dalam gerabak dan semua tempat ada.

Masalahnya, beum ada berkesempatan untuk mengemas barang keperluan rumah dengan praktikal dan tersusun. Sampaikan dari hari ke sehari nam mengemas tapi tatap ‘tak jalan’ juga.

Satu lagi, memikirkan nak beli bekas-bekas untuk letakkan barang keperluan baru pun satu hal. Tentu agak mahal juga untuk keluarkan modal. Belum lagi ikut mood nak mengemas.

Apa kata cuba cara Ruslini Jusoh dalam susun atur barang keperluan rumah. Harga untuk satu-satu bekas pun tidaklah mahal, mampu beli. Kalau keadaan umah dan tersusun cantik, mesti sayang nak sepahkan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini:Guna Rak Kasut Susun DECLUTTER Barang Dapur Bawah Sinki, Kemas Hasilnya

Kongsi Cara Lipat, Susun Baju Teknik Marie Kondo. Paling Praktikal Urus Pakaian Keluarga

Info Lebih Menarik DI SINI

Barang Keperluan Rumah, Susun Cantik-cantik

“Biasa kalu ada tarikh-tarikh tertentu, mesti ada jualan murah tak kiralah di shopee atau lazada sekalipun. Kali ini, saya kongsikan barang-barang yang membantu untuk mak-mak susun atur rumah. Ada link sekali untuk mak-mak cuci mata. Moga bermanfaat.

  1. Sudah lama nak susun pakaian kecil anak-anak. Lebih-lebih lagi stokin anak kecil. Jadi, sudah jumpa bekas yang sesuai.

 

  1. https://shopee.com.my/product/352787848/10502129378…

 

  1. Ini i paling best dan comel letak kat dapur. Praktikal sangat dan tak ada dah air sis kotor basahkan lantai bila nak sampai ke tong sampah. Kat bawah pula boleh letak plastik untuk refill sekali.

 

  1. https://shopee.com.my/product/84233266/4377561810…

 

  1. Organize kasut kesayangan ini meman sesuai. Sebelum ini lin main sumbat saja kat kabinet bawah. Sekarang dah ada rumah masing-masing.

 

  1. https://shopee.com.my/product/100685696/9307405710…

  1. Bekas minyak terpakai penting untuk cari yang kukuh, tahan panas dan ada penapis.

 

  1. https://shopee.com.my/product/118059163/3943168287…

 

  1. Organize cadar dan towel dengan vacuum bag. Cadar ini makan ruang, jadi kita cari benda yang boleh kemas kan supaya cukup ruang untuk kita kemas.

 

  1. https://shopee.com.my/product/7806016/7424149294…

 

  1. Ini nampak smart kan. Berus toilet tau. Kalau jenis tak suka berus yang gantung sebab dah basuh dan sangkut kat situ. Jadi, cari yang boleh pakai buang berus itu.

IKLAN

 

  1. https://shopee.com.my/product/362604994/5282108814…

 

  1. Closet organizer ni memang puas hati jenis mudah basuh dan tahan lasak. Sekarang dah tersusun dan mudah nak capai.

 

  1. https://shopee.com.my/product/15599448/8804991255…

 

  1. Best kan bila tengok benda bertimbun boleh jadi kemas. Jimat ruang.

 

  1. Penyapu sawang ni ramai yang kata best

https://shopee.com.my/product/39793249/7779389164…

 

  1. Penyapu habuk lantai ni untuk bawah katil atau sofa yang sempit tu. Boleh laras panjang pendek.https://shopee.com.my/product/98107725/4528165077…

 

  1. Bekas ni ada 3 jenis 15 grid, 10 grid dan 0. Bagi yang 5 grid itu boleh letak stokin anak, untuk 10 letakkan seluar dalam dan skaf. Manakala yang 0 boleh letak baju dalam dan sapu tangan.

 

  1. Inilah ruapnya bila duduk rumah masing-masing. Tak adalah banyak koleksi sebab bila pakai sampai koyak tapak baru beli yang lain.

 

IKLAN
  1. Tempat minyak yang ada penapis dan tahan panas.

 

  1. Tengok keadaan ini pun dan semangat nak kemas.

 

  1. Ini bila dah siap kemas. Nak nampak cantik boleh letak sticker.

 

  1. Ini bila dah dipunggah dari almari anak. Berpinar mata nak cari.

 

#whitelover

#decokajang

 

MW: Memang cantik tersusunlah. Barulah tak ‘serabut mata’ tengok lagi.

 

Sumber: Roselini Jusoh

 

 

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

IKLAN

Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

 

Antara kursus-kursus asas yang dijangka mampu melahirkan peserta yang berkemahiran dan boleh terus dipraktik dalam perniagaan ialah:

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti.

( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

 

Cookies Viral Legend. Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak.

 

( https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/ )

 

Follow kami di :

Facebook Mingguan Wanita

Instagram Mingguan Wanita

Twitter Mingguan Wanita

 

 

#bangkitwanita

#langkahyakinlakarkejayaan

#bisnesdarirumah

#mingguanwanita