Memang geram bila lihat semut elok ‘beratur’ naik atas meja. Apatah lagi bila banyak makanan atas meja, habis dihurung semut. Walaupun dah lap meja dengan air sabun dan guna macam-macam cara tetap tak berkesan juga. Sebenarnya mak-mak boleh cuba tip mudah untuk atasi masalah semut ni dengan menggunakan Double Sided Tape sahaja.

Nak tahu lebih lanjut, boleh cuba tip yang dikongsikan oleh Ahmad Syahril Mohd ini sebagai rujukan;

Perkongsian simple untuk masalah semut atas meja, terutamanya musim-musim puasa ni dan nak raye ni. Hanya letak double sided tape di kaki meja, semut tak dapat naik dah, tapi ia boleh bertahan dalam 1-2 minggu sebelum gam double sided hilang. Tapi cukup la sementara nak guna untuk beraya. Habis gam, tampal balik double sided di tempat sama. Boleh je. Setel masalah.

Bahan Diperlukan:

1. Double Sided Tape
2. Gunting

Cara Membuat:

1. Lilit di sekeliling kaki meja.

2. Pastikan lilit di semua kaki meja.

3. Tanggalkan Double Sided Tape tersebut. Siap!

Selamat Mencuba!

IKLAN

Baca Lagi Di Sini: Petua Mudah Atasi Masalah Tahi Cicak Di Tepi Tingkap Dan Lantai Dengan 3 Bahan Dapur

Sumber: Ahmad Syahril Mohd

MW: Menarik tip yang dikongsikan ni. Jadi jika ada masalah semut dekat rumah tu, selalu naik atas meja, boleh cuba tip yang dikongsikan ini.

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

IKLAN

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 12 Jun dan 26 Jun 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 12 Jun dan 26 Jun 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita