Salah satu masalah bila menggunakan almari baju jenis ‘sliding’, pintunya asyik lah terkeluar dari landasan.Lagi-lagi kalau ada anak kecil yang suka main dekat pintu tu. Jika mak-mak ada masalah macam ni dekat rumah,boleh atasinya dengan DIY tukar kepada Anti Jump Roller sebagai penyelesaian.Boleh beli di Shopee je, harga pun tak mahal mana.

Baca perkongsian tip dari Basyeer Hulala ini.

Untuk sesapa yang ada masalah sliding door almari baju asyik terkeluar dari landasan, boleh diy tukar anti jump roller macam ni.

Yang v2 tu jenis asal, takda besi memanjang terjuntai tu berfungsi sbgai anti jump. Dia jadi macam spring kita boleh tolak masuk roller tu ke dalam. Mostly memang sliding door closet jenis macam ni.

Ada banyak seller yang jual, boleh cari dalam shopee.

Kalau sliding door memang macam dalam gambar first tu, cuma beli yang roller set saja. Yang lain tak perlu. Untuk stopper tu nak mudah guna gam lilin saja lekat dekat rail tu.

IKLAN

Semoga bermanfaat, Selamat Mencuba!

Baca Lagi Di Sini:
Rumah Sewa Tiada Almari, Buat Macam Ni Bajet RM40, JIMAT!

MW: Semoga perkongsian ini bermanfaat. Jadi bila pintu almari tu, asyik lah terkeluar dari landasan, boleh ikut tip yang dikongsikan ini. DIY tukar guna Anti Jump Roller je.

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

IKLAN

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita