Suami Beri RM50, Bersyukur! Jangan Buat Muka, 9 Tip Selebihnya Bantu Kita 'Madly In Love’ Dengan Laki ‘Till Jannah'

Pasangan yang baru mendirikan rumah tangga selalu akan ambil masa untuk memahamkan pasangan masing-masing. Hukum perkahwinan itu pun ada fasa-fasanya. Dari nak kenal pasangan sampailah nanti memahami dan semakin selesa dengan pasangan.

Sekiranya, tak dibaja dari awal payah nak dapat perasaan ‘madly in love’ dengan pasangan sampai ke akhirnya. Sebab itulah, hukum percintaan itu kena sentiasa disuburkan. Disirami dengan kasih sayang sentiasa.

Biar pun badai melanda, kena cari formula untuk bagi reda. Jadi perkara-perkara yang tak baik, yang menggasak di kiri dan kanan takkan sikit pun merosakkan hubungan suami isteri. Syaratnya, CINTA kenalah kuat.

Sebagaimana rasa CINTA kita dengan Allah yang Maha Menghidupkan, seharusnya itulah CINTA yang dibajai dalam diri kita untuk suami.

Tip yang dikongsikan Haslinda Mat Isa ini ringkas saja, namun cukup dekat di hati orang perempuan. Mudah pun mudah nak dipraktikkan.

 

IKLAN

Suami Beri RM50, Bersyukur! Jangan Buat Muka, 9 Tip Selebihnya Bantu Kita 'Madly In Love’ Dengan Laki ‘Till Jannah'

10 Cara Nak Stay Madly In Love Dengan Suami

1. Be loving. Don’t be mak singa lah. Simple kan. Manja-manja selalu.

2. Say thanks. Bila suami dapat gaji, dia bagi RM50, cakap terima kasih. Bukan buat muka monyok tak puashati sebab harap RM500.

3. Bila dia beremosi, kau jangan join sekaki. Dia tengah down or stress, apahal kita pun nak stress sekali. Biar dulu dia dengan emosi dia. Kita cuba support mana yang patut.

IKLAN

4. Encourage one another. Macam magnet. Kena ada negatif dan positif. Bila dia negatif, kita cuba jadi hujung yang positif itu.

5. Jaga penampilan, jaga badan. Selalu perhati perut dan lelemak berlebihan. Cubalah kurangkan makan atau banyakkan bersenam.

6. Selalu puji isteri atau suami masing-masing. Dulu kau berkenan kat dia sebab dia cantik atau handsomekan? Walaupun perut dia mungkin dah boroi, dia tetap manis dimatamu. Puji-pujilah yang dia masih handsome macam dulu.

IKLAN

7. Make time for one another. Kalau dia minta temankan ke rumah kawan dia, ikut. Kalau dia ajak balik kampung, ikut. Dia ajak teman dia main badminton, ikut jelah walaupun ko bosan duduk tepi court. Kalau sesuai dengan keadaan , ikut je dik.

8. Bersabar dengan kerenah masing-masing. Memang cakap senangkan? Ko cuba je lah dik. Perkahwinan ni untuk orang yang sanggup redah semua demi nak hidup bersama.

9. Jangan perlekehkan dia. Susah ni. Saya pun kadang tu jenuh nak control mulut tak ada insuran ni. But kita cuba huhu.

10. Respect. Biasalah, kalau tak respect suami, baik jangan ada suami.

Sumber/Foto : Haslinda Mat Isa