Shuhada tepis fitnah & tuduhan sengaja menggugurkan kandungan. Melalui pelbagai cabaran dalam kehidupan rumah tangga. Isteri kepada Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada Mat Shukri menafikan dakwaan sengaja membuang kehamilannya yang berusia 14 minggu secara haram.

Dia yang baru saja  mengalami keguguran akui dirinya berasa tertekan dari segi kesihatan mental dan fizikal dek kerana tuduhan yang dilemparkan.

Malah ibu kepada dua cahaya mata itu juga menepis tuduhan yang tidak berasas sama sekali itu.

Shuhada Tepis Fitnah & Tuduhan Sengaja Menggugurkan Kandungan

Ibu mana yang tidak sedih apabila bayi yang berada dalam kandungan sudah tiada. Itulah yang dikongsikan oleh Shuhada seperti mana dilaporkan Harian Metro.

“Berat hati saya kongsikan berita sedih yang mana saya telah mengalami keguguran baru-baru ini. Saya berkongsi bagi mengelakkan sebarang masalah dan kekeliruan pada masa akan datang.

“Sekali lagi saya diuji apabila dituduh sengaja menggugurkan kandungan. Sekali gus, perkongsian ini dibuat bagi menepis sebarang fitnah dan tuduhan tidak berasas selepas ini.

“Saya yakin Allah SWT mempunyai aturan yang lebih baik untuk saya.

IKLAN

“InsyaAllah. Justeru, saya ingin memohon doa dan kata-kata positif daripada kalian semua demi menjaga kesihatan mental dan fizikal saya,” ungkap Shuhada.

Shuhada Tepis Fitnah & Tuduhan Sengaja Menggugurkan Kandungan “Yakin Allah Mempunyai Aturan Lebih Baik”

Fokus Untuk Teruskan Kehidupan

Shuhada turut menjelaskan dirinya berkongsi berita kehamilan sebelum ini bagi mengelak fitnah. Dia juga menerangkan ketika ini dia mahu memberi fokus dalam meneruskan kehidupan walaupun pelbagai dugaan dan cabaran bakal ditempuhi.

Terbaru menerusi temubual bersama HLive, Shuhada akui kesal apabila prosiding lafaz cerai yang sepatutnya berlangsung hari ini ditangguhkan ke 20 Jun depan.

IKLAN

Menurut Shuhada, dirinya sudah bersedia untuk menyelesaikan konflik rumah tangga bersama suami, namun reda apabila gagal menemui jalan penyelesaian.

Baca Disini : Rezeki Allah, Gaduh-Gaduh Termengandung. Shuhada Bekas Isteri Hafidz Roshdi Hamil 10 Minggu

Mingguan Wanita: Semoga Shuhada terus tabah ya.

IKLAN

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sumber: Harian Metro 

Sumber Foto : Instagram Shuhada

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI