jalan-jalan-dekat-selangor

Ibu ini, Liyana Diabu berkongsi pengalaman membawa anak-anak kecilnya jalan-jalan dekat Selangor. Melawat ladang farm fresh, dapatlah anak menikmati naik kuda, naik traktor, tengok haiwan ternakan dan bermacam aktiviti menarik yang lain.

Cuti sekolah pun dah bermulakan. Inilah masanya untuk mak ayah ambil peluang gembirakan hati anak-anak. Perkongsian ibu ini, bantu mak ayah yang buntu nak cari lokasi menarik untuk anak-anak nikmati pemandangan sambil belajar.

Sehari saja pun dah memadai, anak-anak seronok. Bak kata ibu ini, sampai anak-anaknya tak nak balik. Punya seronoklah tu.

Jom tengok destinasi jalan-jalan ibu anak-anak kecil ini.

jalan-jalan-dekat-selangor

Bawa Anak Jalan-jalan Dekat Selangor, Lawat Ladang Farm Fresh

Cuti sekolah hujung minggu.
Jalan jalan with family
Tak pergi jauh pun
Dekat selangor je
Tapi anak anak punya seronok tak nak balik.
Sampai lewat petang dekat sana.

Nak pergi sana waze ke The Acre by Farm Fresh nak tengok pages dia pun boleh.

Pagi tu hujan takde tanda-tanda nak berhenti.
Tapi bersiap jugalah.

Sepanjang jalan ke sana nak sejam lebih dari rumah memang hujan
Sampai sana,hujan baru berhenti.
Jalan lecak sikit sebab tanah merah
Mujur dorg pakai kasut.

IKLAN

Next time mungkin boleh ditambahbaikkan dengan tar kan tempat parking dan jalan kaki area situ.

Baca sini : Anak-anak Tak Minta, Tapi Ayahlah Kena Ada ‘RASA’ Bawa Jalan-jalan

Aktiviti Menarik Untuk Anak-anak

Aktiviti kata sana.
Naik traktor melawat ladang farm fresh. Best lagi kalau driver tu cerita sepanjang perjalanan. Takdelah krik krik krik.
Percuma
Naik kuda sorang-sorang.
Seorang dewasa/kanak-kanak RM10. Bagi kak oli masih lagi murah. Tapi kalau jauh sikit pusing lagi best.

Naik kereta kuda.
Dewasa RM10
Kanak-kanak RM5

Naik kereta panjang apa tah nama untuk kanak-kanak.
Percuma.

IKLAN

Baca sini : Kalau Nak Jalan-jalan Dekat Utara, Kampung Di Jerlun Ni Memang Cantik

Tengok macam-macam binatang
Tengok lembu dari baby sampai dewasa.
Siap ada tour guide lagi.
Percuma.

Lepas tu puas minum susu lembu pelbagai perisa.
Kena beli, susu kotak farm fresh macam kat pasaran tu.
Cari susu FAM FRESH di sini : https://invle.co/clb48v4

Makan aiskrim susu lagi.
RM3/satu

Satu Hari Terokai Ladang Farm Fresh Sampai Anak Tak Nak Balik

Ada jual pizza pelbagai topping.
Ada jual burger daging lembu RM10. Berbaloi dan sedap.

IKLAN

Kentang goreng with cheese RM10.
Nasi lemak RM10 (mahal sangat sebab biasa je)

Mmm…puaslah dorang terokai satu kawasan ladang tu dengan pelbagai tanaman dan bunga bunga.
Berlari-lari di kawasan rumput yang luas.
Jaga-jaga jangan sampai terpijak tahi kuda.

Best ke tak pergi sana?
Kak oli bagi 10 bintang.
Memang best

Tiket masuk,
Dewasa RM10
Kanak 7-12 tahun RM5

Mingguan Wanita : Seronok pula baca perkongsian jalan-jalan ibu ini. Mana mak-mak yang ada anak kecil bolehlah set date bawa anak-anak jenjalan buat lawatan kenal haiwan sambil belajar.

Sumber/Foto : Liyana Diabu