[mo_oauth_login]

Pencarian Hos

Syakirin & Kamalia Wajah Baru Hos Mingguan Wanita, Dapat Loket Berlian RM10K Tajaan Habib Jewels!

Pencarian wajah baru bagi hos Mingguan Wanita Talkshow akhirnya sampai ke kemuncak apabila para pemenang telah diumumkan pada hari ini. Keputusan diumumkan secara langsung oleh Dato Aznil Hj Nawawi, selaku Ketua Juri Pencarian Hos Mingguan Wanita di Mingguan Wanita Talkshow jam 12 tengahari tadi.

Nisa Terbuka Mata Hati & Jiwa Lihat Ketabahan, Kecekalan Pemandu Lori Sampah Wanita!

Bukan mudah bagi seorang wanita untuk menggalas tanggungjawab sebagai seorang Pemandu Lori Sampah. Sementelah tanggungjawab ini selalunya dimonopoli oleh kaum lelaki. Kekuatan fizikal dan mental sangatlah diperlukan apabila memilih pekerjaan ini. Ia bukan saja perlu mengemudi jentera yang besar, malah perlu menangkis pelbagai tanggapan dan persepsi orang ramai mengenai kerjaya ini.

Pengalaman Menginsafkan Di Penjara Bentong, Ubah Pelbagai Stigma Di Fikiran Nani

Menyebut perkataan penjara, pastinya pelbagai stigma dan persepsi yang bermain di fikiran ramai. Sebagai satu pusat menerima hukuman, menempatkan ratusan insan yang pernah tersasar arah dari landasan kehidupan. Banduan di penjara bukan sahaja diajar memperbaiki diri, malah turut dipersiapkan dengan kemahiran diri agar mempunyai kehidupan lebih baik apabila keluar nanti.

Farah Punyalah Takut, Rasa Pitam Nak Pengsan Ketika Serbu Sarang Penagih Dadah Dengan AADK!

Dadah membinasakan diri, negara dan keluarga. Usaha pihak berkuasa Agensi Anti Dadah Kebangsaan bertungkus lumus membanteras penyalahgunaan najis dadah ini seharusnya dipuji. Meskipun risiko diri menanti sewaktu bertugas melakukan serbuan operasi ini.

Atiqah Dapat Rasai Pengorbanan Petugas Zoo Sangat Besar, Kena Jaga Dari A To Z !

Memilih landasan kerjaya di pusat penjagaan haiwan seperti zoo amat memerlukan jiwa yang 'cintakan' binatang-binatang tersebut. Bukan sahaja kena prihatin, malah perlu bertanggungjawab dengan segala perkara yang berlaku pada haiwan yang dijaga. Tidak takut dengan binatang mahupun geli membersihkan najis haiwan ini.Bukan sahaja lelaki, wanita turut ada yang memilih kerjaya ini.

Berdepan Detik Cemas Panik Tertelan Air, Alia Cabar Diri Nak Menyelam Di Dasar Laut Lagi!

Tidak dinafikan aktiviti menyelam dasar laut atau memilih kerjaya sebagai juruselam agak berisiko tinggi dan mempunyai cabarannya yang tersendiri. Istimewanya, golongan wanita turut tidak terkecuali menceburi bidang ekstrem ini, atas minat yang mendalam serta menikmati keindahan hidupan karangan laut.

Berada Pada Suhu Api 400°-600° Celsius, Miasara Sebak Bayangkan Diri Jadi Mangsa Kebakaran!

Bukan mudah untuk menggalas tanggungjawab sebagai seorang anggota bomba, apatah lagi rela menggadai nyawa demi menyelamatkan mangsa. Golongan wanita turut tidak terkecuali, memilih kerjaya sebagai anggota bomba ini yang ternyata mempunyai cabarannya tersendiri.

Kalau Duduk Di Tempat Mereka, Tak Sanggup Sebenarnya Berjauhan Dengan Ahli Keluarga

Rejimen Askar Wataniah (AW) merupakan badan Sukarela dalam Angkatan Simpanan Tentera Darat Malaysia. Ia tugas yang murni bertanggungjawab mempertahankan negara. Golongan wanita yang layak menjadi askar wanitah ini seharusnya bukan calang-calang orangnya. Perlu berjiwa kental, memiliki stamina secukupnya dan tahan lasak dengan segala latihan ketat dan cabaran yang harus dilalui.Malah juga, sanggup berkorban berjauhan dengan keluarga bila berada dalam latihan di kem tersebut.

Cabaran Ekstrem Masuk Gua, Kamalia Cerita Dalam Perjalanan Balik Terhidu Bau Wangi!

Lumrah wanita bersifat lemah lembut, tak ramai yang sanggup menyahut cabaran melakukan aktiviti ekstrem seperti masuk hutan, gua, meredah sungai berarus deras dan sebagainya. Jika tidak kuat dan berani melakukan aktiviti ini pasti sukar untuk dilaksanakan.

Masih Menyusukan Anak, Syakirin Berdepan Cabaran Tugasan Luar Di Kampung Orang Asli

Masyarakat orang asli sering dikaitkan dengan tinggal di kawasan pendalaman, melakukan aktiviti kraf tangan daripada sumber hutan serta kebanyakkannya berpegang pada agama Animisme. Iaitu kepercayaan kepada makhluk halus dan roh, bahawa setiap benda di bumi ini, mempunyai semangat yang mesti dihormati.

Datuk Aishah Kongsi Pengalaman Mistik “Apa Penyakit Saya Tak Pernah Rasa?...

Datuk Aishah kongsi pengalaman diserang penyakit misteri. Rupa-rupanya dalam diam Datuk Aishah menyatakan dirinya pernah diserang penyakit misteri.Sewaktu ditemubual di majlis sesi mesra bersama...