Dunia Tanpa Wanita

4 Beradik ‘Menumpang Kasih’ Mak Saudara Selepas Kematian Ibu & Ayah Menghilang Diri

Kalau itu takdirnya. 4 beradik diduga dengan kehilangan ibu tersayang ketika mereka masih lagi kecil. Hanya mengharapkan kasih bapa. Tapi, itu hanya seketika bila...

Zukadariah Obses Berpantun Julang Nama Sekolah Ke Peringkat Kebangsaan

Guru itu umpama lautan luas, Menghampar ilmu tak terbatas, Bagai hempasan keras gelombang, Kepada murid mendamai tenang.Guru itu laksana gunung agung, Tinggu berbukit sabar iktibar, Persis...

Pesan Dato’ Dr Fadzilah Kamsah, Isteri Kena Didik Suami Bantu Buat Kerja Rumah

Dalam perkahwinan, urusan rumahtangga dan mendidik anak-anak merupakan tanggungjawab bersama suami isteri. Namun tidak dinafikan ada ramai suami yang jenis serahkan tanggungjawab jaga anak-anak dan urusan rumahtangga semuanya pada bahu isteri.Antara sebabnya ia mungkin dipengaruhi oleh cara didikan keluarga suami serta faktor perubahan peranan dan tanggungjawab pada masa kini.

Rezeki Kulit Cantik, Patutlah Umur Dah 40an Tapi Payah Nak Cari Kedut Di Mukanya

Memang teruja setiap kali melihat kulit wanita yang sihat dan cantik dalam usia 30an ke atas dan kali ini salah seorangnya adalah NSD Robiah Huri.

Banyak Kes Zina Terjadi Di Rumah Sendiri, Selepas Balik Sekolah Ketika Mak Ayah Sibuk Bekerja!

Cabaran mendidik anak remaja zaman sekarang tidak mudah.Jiwa mereka mudah memberontak, suka mencuba perkara yang baru dan mudah terpengaruh dengan rakan sebaya.Apatah lagi dengan kemudahan teknologi yang ada, kebanyakan remaja sekarang ada handphone sendiri. Jika mak ayah terleka dalam memerhatikan mereka, membuatkan mereka mudah tersasar dan terjebak dengan masalah sosial.

Bestnya Kalau Dapat Tahu Suami Nak Belanja Isteri!

Syoknya kalau suami sudi belanja isteri, nak-nak pula sempena Hari Wanita Sedunia ni. Tak minta lebih, tahu orang nak belanja makan pun dah syukur!

Isteri Jangan Buat Semua, Simpan Sikit Kerja Rumah Untuk Suami Selesaikan

Duduk sembumbung tetapi masih ramai yang anggap kerja rumah ini hanya tugas seorang isteri semata-mata. Dia lah yang jaga anak-anak, dan dia lah yang kemas rumah dan cuci pinggan mangkuk bagai.

Isteri Itu Penyeri Bahagia, Bila Tiada Ini Yang Suami Akan Rasa Kehilangan

Bila isteri telah tiada, ini yang suami akan rasa kehilangan.

“Dia Lihat Perkara Pada Diri Saya, Yang Saya Sendiri Tak Pernah Tahu..” Harith Iskander

Disebalik kejayaan seorang suami, pastinya ada seorang wanita yang bergelar isteri disampingnya yang bijak,memahami, menjadi tulang belakang serta pemangkin semangat buatnya untuk terus berjaya! Hanya seorang isteri yang benar-benar tahu potensi suaminya, kelebihan dan kekurangan yang dia ada berbanding orang lain.

Elly Mazlein, Ibu Serba Boleh, Lucu Di Dapur, Kental Membesarkan Sefhia Sendirian

Elly Mazlein meriahkan Showcase Amal Raikan Wanita

Wanita Bijaksana Uruskan Kewangan, Sentiasa Beringat Simpan Wang Untuk Masa...

Wanita hari ini sangat hebat dan peka dalam bab menguruskan kewangan keluarga. Malah golongan hawa ini juga kebiasaannya sangat bijak dan memastikan tidak berbelanja...